PUTNICI NOĆILI U FRANKFURTU

Kvar prizemljio avion Croatia Airlinesa

 Josip Bistrović

U srijedu navečer na frankfurtskom aerodromu, neposredno pred polijetanje zrakoplova Airbus 319 Croatia Airlinesa koji je trebao poletjeti prema Zagrebu uočen je tehnički kvar, zbog kojeg je zrakoplov ostao na zemlji, a 99 putnika je prenoćilo Frankfurtu, piše Slobodna Dalmacija.

Što se točno dogodilo i da li je zrakoplov u međuvremenu popravljen odgovorio nam je Davor Janušić, glasnogovornik Croatia Airlinesa.

- U srijedu navečer je tijekom redovite pripreme za let Croatia Airlinesa iz Frankfurta u Zagreb s planiranim polijetanjem u 20 sati i 45 minuta, uočen tehnički kvar na ventilu motora zrakoplova Airbus 319. U skladu sa sigurnosnim procedurama kompanije i preporukama proizvođača zrakoplova za ovakve događaje, odlučeno je da se let otkaže zbog sigurnosnih razloga, kazao je Janušić.

S obzirom na osjetljivost situacije i uočeni kvar zanimalo nas je jesu li putnici i posada zrakoplova bili ugroženi.

- Dakle, navedeni tehnički kvar uočen je na zemlji, te ni u jednom trenutku nije predstavljao bilo kakvu opasnost za putnike i zrakoplov. Zrakoplov je privremeno povučen iz prometa, a kompanija je u srijedu navečer osigurala hotelski smještaj u Frankfurtu za 99 putnika s otkazanog leta i to u skladu s obvezama Europske regulative vezane za poremećaje u prometu, istaknuo je Janušić.

Veći dio putnika u Zagreb je stigao u četvrtak jutarnjim letom letom Croatia Airlinesa, a dio je preusmjeren na let partnerske kompanije Lufthansa.

Na zrakoplovu Airbus 319 u međuvremenu je otklonjen tehnički kvar i danas oko podneva ponovno je uključen u redoviti promet Croatia Airlinesa.

Na kraju je Janušić naglasio da ovakve situacije nisu neuobičajene u civilnom zrakoplovnom prometu, piše Slobodna Dalmacija.

- Još jednom naglašavamo kako je sigurnost letenja prioritet u poslovanju kompanije te da su ovakvi događaji uobičajeni u civilnom zrakoplovstvu i da ih bilježe drugi avioprijevoznici, zaključio je Davor Janušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:10