BURAN DAN

KRENULA NA HRT, A ZAVRŠILA U POLICIJI Smijenjenu šeficu Plitvica priveli: 'Nekome smetam'

Lidiju Bertović je prijavila njezina zamjenica, odnosno novoimenovana v. d. ravnateljice Natalija Božičević
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Lidija Bertović, smijenjena ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera, pod istragom je policije jer ju je prijavila njezina zamjenica, odnosno novoimenovana vršiteljica dužnosti ravnateljice Natalija Božičević, potvrdili su u PU ličko-senjskoj, ali ne žele otkriti o kakvoj se prijavi radi.

Navode samo da je Bertović prijavljena za kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, te da su, nakon što su zaprimili kaznenu prijavu protiv ravnateljice, djelatnici PU ličko-senjske krenuli u provođenje izvida.

U PU ličko-senjskoj se pozivaju na nove odredbe Zakona o kaznenom postupku po kojima je postupanje tijekom izvida tajno, pa ne žele iznositi detalje.

Ona je sinoć bila na obavijesnom razgovoru u karlovačkoj Policijskoj upravi, potvrdili su u karlovačkom Operativno komunikacijskom centru 192.

Voditelj smjene Centra, Mile Valentić rekao je da se temeljem zahtjeva Ličko-senjske Policijske uprave provode određeni izvidi vezani uz, kako je rekao, događaj na području te policijske uprave.

U policiji se nije moglo doznati koji odjel provodi izvide.

ZMAJLOVIĆ SMIJENIO ŠEFICU PLITVICA 'Nije imala ni osnovni koncept razvoja, a htjela je skupi auto!'

Na pitanje je li Lidija Bertović lišena slobode, Valentić je odgovorio da se "razgovor može voditi s nekom osobom i na temelju njenog dobrovoljnog dolaska na policiju".

Bertović je u četvrtak smijenjena s mjesta ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera zbog nezadovoljstva ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića njenim radom.

Kako javlja HTV, Bertović je trebala sinoć gostovati u Dnevniku 3, no na putu prema Zagrebu, u Karlovcu, zaustavila ju je prometna policija, koja je, prema njenim riječima, bez ikakvog naloga pretražila privatni automobil u kojem je bila samo suputnica. Nakon jednosatne pretrage policija ju je odvela u postaju.

U telefonskom razgovoru Bertović je rekla da je lokalna policija upala i u njen ured i pretraživala ga iz njoj nepoznatih razloga.

- Očito sam nekome smetala, pritisci su sa svih strana bili preveliki. Nacionalni park ima promet 250 milijuna kuna, nije na proračunu i time je puno očiju uprto u nas, a mi smo poslovali transparetno, rekla je bivša ravnateljica za HTV .

Naglasila je kako će svoja prava tražiti na sudu jer nema nikakve osnove za smjenu. Imali smo upravni nadzor poslan od Ministarstva u listopadu, navodno su pronašli neke zakonske nepravilnosti u sustavu javne nabave. Proveli smo više od 100 postupaka javne nabave, mnoge je potvrdila i državna komisija, a svaku od njih može provjeriti revizija, istaknula je. Na pitanje je li bila rastrošna, odgovara - to su bedastoće. Stalno nam se nameće put u Japan gdje smo bili pozvani na konferenciju. Popust na avionske karte i smještaj smo dobili jer smo putovali kao veća grupa. Ondje smo sklopili važan ugovor za 2015. godinu, rekla je Bertolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:44