IZVANREDNI UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Kramarić novi predsjednik osječkog HDZ-a, traži ostavku Tomislava Ivića

OSIJEK - Damir Kramarić novi je predsjednik osječkog HDZ-a, nakon što je prema očekivanjima, u subotu na izvanrednim izborima uvjerljivo porazio svog protukandidata Petra Lagatora. Kramarić je dobio 120, a Lagator 62 glasa. Kramarićeva pobjeda očekivana je s obzirom da je riječ o čovjeku, koji se na proteklim unutarstranačkim izborima od prvoga dana stavio na stranu novog predsjednika stranke Tomislava Karamarka i odradio kompletan logistički posao za njega u Osječko-baranjskoj županiie, među inima i prevođenje samog Lagatora iz tabora Jadranke Kosor u Karamarkov i to neposredno uoči Općeg sabora. Novi izbori za osječkog predsjednika HDZ-a održani su stoga što je bivši predsjednik Josip Salapić, nakon poraza Kosoričine opcije kojoj je pripadao, prebjegao u HDSSB. No, iako se činilo da će se sada smiriti strasti u osječko-baranjskom HDZ-u, čini se da do toga neće doći. Naime, Kramarić smatra da bi Tomislav Ivić, koji se Karamarkovom taboru pridružio na samom Općem saboru i to nakon što je njegova opcija doživjela poraz u prvom krugu, trebao napustiti funkciju predsjednika županijskog HDZ-a.

- Gospodin Ivić je ozbiljan političar, ali ga u zadnje vrijeme ne ljube rezultati i mislim da bi u najmanju ruku trebao dati mandat na raspolaganje i prepustiti ga nekim mlađim, agilnijim, iskusnijim i vrjednijim ljudima koji mogu pokrenuti županijski HDZ - rekao je Kramarić, na što je Ivić odgovorio da nema namjeru to činiti.

- Ne pada mi na kraj pameti davati mandat na raspolaganje, pogotovo ne nekom predsjedniku gradskih i općinskih organizacija. Zna se kako se te stvari rade. Moj mandat je nebrojeno puta bio na provjerama i izborima, pa i prije dva i pol mjeseca na izborima za Županijski odbor koje sam dobio i ne vidim poseban razlog zašto bih dao svoj mandat na raspolaganje - rekao je Ivić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:28