POJAVILO SE SUNCE, ISKORISTITE GA OVA DVA DANA

KRAJEM TJEDNA ZAHLAĐENJE Uživajte u suncu do subote: Danas će grijati čak 15 stupnjeva, za vikend novi snijeg!

 Nikša Stipanićev / CROPIX

Danas će u cijeloj Hrvatsko biti djelomice sunčano, dok će se samo na otvorenom moru sjevernog Jadrana zadržat oblačno, mjestimice i maglovito vrijeme, javlja DHMZ.

Vjetar većinom slab, u Podravini, Slavoniji i na Jadranu prijepodne prolazno umjeren sjeverozapadnjak.

Najviša temperatura zraka između 7 i 12, na Jadranu od 10 do 15°C.

Sutra, prvog dana veljače, očekuje nas nešto promjenjivije vrijeme . Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda biti će djelomice sunčano i razmjerno toplo. Više oblaka bit će u sjevernim kopnenim predjelima sredinom dana, a na moru i u gorskim krajevima navečer i u noći kada će na riječkom području i pod Velebitom već mjestimice biti i kiše.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, na Jadranu jugo u jačanju.

Najniža temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 10. Najviša između 6 i 11, na Jadranu od 11 do 15°C.

Toplo vrijeme neće dugo trajati, jer već za vikend nam dolazi novo zahlađenje.

U subotu pretežno oblačno povremeno s kišom, u gorju i snijegom, a potkraj dana snijeg se očekuje i u nizinama, najviše u Slavoniji.

U nedjelju će oborine već u noći i ujutro prestati, a zatim sa zapada postupno razvedravanje. Slab do umjeren jugozapadnjak, u subotu će okrenuti na sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo u subotu će okretati na jugozapadnjak, zatim buru, a u nedjelju jaka do olujna bura i sjeverac.

HAK: Magla mjestimice usporava vožnju

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Gospić, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova je zatvorena D27 Benkovac-Šopot. S autoceste A1 prema Benkovcu silazi se na čvoru Zadar II, a ne na čvoru Benkovac. Teretna vozila na relaciji Biograd-Benkovac voze obilazno D8-Zadar-D424-čvor Tromilja- ŽC 6278-Škabrnja-Benkovac.

Zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu važi na državnoj cesti D42 Poljanak. Županijskim cestama ŽC 5169 Donji Lapac-Bjelopolje i ŽC5199 Šušanj-Štirovača smiju prometovati samo osobna vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:20