DOGODILO SE NAJGORE

KRAJ POTRAGE ZA MLADIĆEM NESTALIM NA DUHOVNOJ OBNOVI Beživotno tijelo Duje Bana plutalo je u rijeci Savi

Duje je zadnji put bio viđen 24. svibnja oko 9 sati u Otoku Samoborskom
 Facebook

ZAGREB - Osam dana od nestanka Kaštelanina Duje Bana (21) u Samoboru, njegovo beživotno tijelo pronađeno je oko podneva u nedjelju na sprudu u blizini južne obale u Drenju Šćitarjevskom na velikogoričkom području.

Dojavu o šokantnom pronalasku nepoznatog mladića na šljunčanom dijelu rijeke policija je dobila 35 minuta nakon podneva u ponedjeljak, 1. lipnja. Prvim pregledom tijela nisu uočeni tragovi nasilne smrti, a identitet je utvrđen obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati. Je li riječ o nesretnom slučaju ili je Duje digao ruku na sebe, pokazat će istraga.

Podsjetimo, Duje je s majkom bio na duhovnoj obnovi u Kući susreta u Taboru. Rekao joj je da ide na piće. Izašao je i u susjednoj ulici sjeo na tuđi bicikl. Zadnji je put viđen živ u Otoku Samoborskom 24. svibnja oko 9 sati, kada ga je zapazila jedna mještanka. Prema njezinim riječima, bio je odjeven samo u donje rublje i bio je bez obuće na nogama.

Njegov otac tada je rekao da su našli Dujin mobitel i odjeću, ali ne i bicikl. Kad je otišao nije ponio novčanik, dokumente niti novac. U potragu su se, osim policije, digli i pripadnici HGSS-a, Dobrovoljna vatrogasna društva, lovci... Danima su češljali teren uz rijeku, a iz zraka je nestalog mladića tražio i helikopter, no uzalud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:33