'JE LI TO DEMOKRACIJA?'

KRAJ ČISTKE Tomislav Karamarko smjenjuje zadnju suradnicu koju je imenovala Jadranka Kosor

Zagreb, 040810.Banski dvori.Premijerka Jadranka Kosor, povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti, primila je clanove udruga proizaslih iz Domovinskog rata. Nakon kratkog govora, uslijedilo je druzenje i zajednicka fotografija. Uz premijerku su bili nazocni ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obrane Branko Vukelic i ministar branitelja Tomislav Ivic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX

Pet mjeseci nakon što je Jadranka Kosor smijenjena s mjesta predsjednice stranke, iz stranačke hijerarhije odlazi i posljednja osoba koju je ona izabrala. Martinu Banić na mjestu predsjednice Mladeži HDZ-a prekosutra će, na 12. izbornoj konvenciji Mladeži, naslijediti Karamarkov kadar Josip Bilaver, a umjesto Ante Topalovića zamjenik predsjednika bit će Marin Babarović. Iako se izbori tek moraju održati, sve je unaprijed poznato jer za svaku funkciju postoji samo jedan kandidat!

Jedina je iznimka Nacionalni odbor gdje se za 37 mjesta bori 41 kandidat. Ova je situacija izazvala podsmijehe u HDZ-u, kao i pitanje “je li to vrhunac demokracije o kojemu govori predsjednik Tomislav Karamarko ”. Josip Bilaver član je HDZ-a od 2003., a u vrhu Mladeži je od ožujka 2009. Rođak je nedavno smijenjenog koordinatora HDZ-a za Sjevernu Ameriku Franka Bilavera, poznatog po fotomontaži iz 2008., kada je s fotografije s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom izbrisao tadašnjeg ministra kulture Božu Biškupića i nalijepio - sebe!

Bilaver je poznat u javnosti nakon afere s ponovnim učlanjenjem Milana Kovača, nekad bliskog suradnika Ivića Pašalića, kada je uz njegovo ime u računalnom sustavu osvanula primjedba “JK”, što se tumačilo kao preporuka Jadranke Kosor. Na kraju je ispalo da je JK tehničar Jurgec Kruno, a tu spornu Kovačevu pristupnicu u središnjicu je donio upravo - Bilaver.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 08:17