DUGI POPRAVCI

KOTROMANOVIĆ BJESNIO I PRIJETIO OTKAZIMA 'Imate do 1. veljače za remont dva helikoptera'

Prvi čovjek MORH-a nezadovoljan kako radi Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra

- Sve ću vas smijeniti... cijelu Upravu ako 1. veljače ne budu predana dva helikoptera. Ne zanima me ni 2. ni 3. Hoću dva helikoptera 1. veljače - grmio je 13. siječnja u svom uredu na članove Uprave Zrakoplovno-tehničkog centra i svog pomoćnika za materijalne resurse Viktora Koprivnjaka ministar obrane Ante Kotromanović.

Kotromanović je prijetio smjenom Uprave ZTC-a jer remont dva helikoptera MI 8 MTV1 nije završen iako je rok bio kraj prošle godine, a obećavali su mu da će biti završeni. Posebno ga je razljutilo što su radnici u ZTC-u potrošili 15 tisuća prekovremenih sati, a posao nije završen. Kako doznajemo, najveći zaštitnik predsjednika Uprave ZTC-a Darka Cigrovskog je pomoćnik ministra Viktor Koprivnjak, koji ga je i predložio na to mjesto.

Pomoć veleposlanika

ZTC je dio njegova sektora te i on snosi velik dio krivnje za kašnjenje remonta. Usprkos svim problemima u toj tvrtki, Koprivnjak i nadalje čuva leđa Upravi.

ZTC helikoptere remontira s partnerom iz Sevastopolja. Da bi ubrzao radove, Kotromanović je, doznajemo, ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj zamolio da njihovi inženjeri dođu u Veliku Goricu.

Nisu smijenjeni

Stiglo je njih 20. No remont nije završen. Prošlog tjedna počeli su probni letovi s jednim helikopterom, a s drugim tek slijede. Ni jedan od njih nije obojen te bi prva dva od četiri helikoptera mogla biti završena tek za desetak dana. Iako traženo nije izvršeno, Uprava nije smijenjena. - To sigurno nisu pitanja koja se rješavaju putem medija, pa tako nema potrebe ni za komentiranjem. Helikopteri su u samoj završnici remonta - odgovorio nam je kratko ministar Kotromanović na upit hoće li smijeniti Upravu zbog nepoštovanja rokova.

ZTC na udaru zbog brojnih nepravilnosti

Nadzorni odbor još je u listopadu 2013. od Skupštine društva zatražio smjenu Uprave zbog mnogobrojnih nepravilnosti u radu.

Uprava ZTC-a dvije godine MORH-u nije ispostavila iznos PDV-a za usluge. Iznos se popeo na više od pet milijuna kuna. Nedavno je plaćen PDV za 2013., ali ostaje dug za 2012. od oko 2 milijuna. Nepravilnosti u radu tvrtke zabilježila je i Državna revizija u svom izvješću za 2012. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 15:39