'HDZ JE NAJSNAŽNIJA POBJEDNIČKA STRANKA'

Kosor: Sanader može u Sabor, ali zajednički plan njega i SDP-a će propasti!

 Goran Mehkek/CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor rekla je da se Ivo Sanader smije vratiti u Sabor, ali je odmah zatim naglasila: 'SDP-ov plan će propasti jer Sanaderov povratak neće probuditi navodne spavače u HDZ-u, pa SDP neće skupiti dovoljno ruku u Saboru za izglasavanje nepovjerenja Vladi'.

"Oni misle da će se, kada se Sanader vrati u Sabor, probuditi spavači ili neki koji snivaju poput Trnoružica i da će shvatiti da nisu članovi HDZ-a, ali to se neće dogoditi. HDZ je najsnažnija i pobjednička stranka, i kad treba dobiti izbore i kad treba prevladati probleme", rekla je Kosor nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Kosor tvrdi da SDP ima dogovor sa Sanaderom jer je, između ostaloga, SDP-ov zahtjev da se Vladi izglasa nepovjerenje stigao onog istog dana kada je Sanader podnio zahtjev za povratak u Sabor, a Zorana Vinkovića su SDP-ovci izbacili iz stranke tek kada su bili sigurni da imaju Sanaderov glas.

Predsjednica HDZ-a dodaje da je glavni cilj SDP-a zaustaviti borbu protiv korupcije, jer bi pad Vlade značio i odlazak ministra Tomislava Karamarka, ali i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:09