'NE MORAJU DOĆI SUTRA'

Kosor proziva oporbu: Ne žele završetak pregovora s EU! Nadam se da Hrvatska neće biti talac nezrele želje za vlašću

'Ako je SDP i dalje dio Saveza za Europu odazvat će se na sastanak s Vladom. Ne moraju doći već sutra, mogu doći kad god žele. Razgovarat ćemo o povijesnom cilju završetka pregovora s Europskom unijom, a poslije i o točnom datumu održavanja parlamentarnih izbora'
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB – Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor održala je konferenciju za novinare u sjedištu stranke na Trgu žrtava fašizma, na kojoj je naglasila kako je njen primarni zadatak ulazak Hrvatske u Europsku uniju .

- Ja sam deblokirala pregovore. Sjetite se kad sam preuzela posao, sve je bilo blokirano - riječi su premijerke Kosor koja je dodala da smo na pragu ulaska u uniju upravo zahvaljujući teškom poslu koji je obavljen.

Nije joj nedostajalo riječi hvale za ono što je učinila zajedno sa svojom strankom.

- Kao predsjednica stranke i vlade odradila sam težak posao koji se mnogi drugi nisu usudili napraviti - nastavila je odgovarajući oporbenjacima koji su je ponovno kritizirali što se nije pojavila na sjednici.

Odgovorila je svojim kritičarima riječima kako nije imala potporu u apsolutno niti jednom segmentu, što smatra velikim minusom oporbe .

- Najteže je bilo čistiti u svom dvorištu, ali i to je učinjeno. Pozivam sve kritičare neka učine isto - rekla je Kosor.

Potom se vratila na temu Europske unije i izbora te još jednom svima poručila kako će datum izbora biti određen tek nakon što završe pristupni pregovori.

- Ako je SDP i dalje dio Saveza za Europu odazvat će se na sastanak s Vladom. Ne moraju doći već sutra, mogu doći kad god žele. Razgovarat ćemo o povijesnom cilju završetka pregovora s Europskom unijom, a poslije i o točnom datumu održavanja parlamentarnih izbora - poručila je premijerka.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:21