HSLS U KOALICIJI, ALI...

Kosor premijerki: HSLS ostaje dio vladajuće koalicije

 Sandra Šimunović/CROPIX

ZAGREB - HSLS ostaje dio vladajuće koalicije i nema nikakvih novih zahtjeva prema svojim koalicijskim partnerima, jednoglasan je to zaključak Predsjedništva te stranke, koje se sastalo večeras.

- Unatoč tome, HSLS će i dalje javno iznositi svoje stavove - kazao je predsjednik stranke Darinko Kosor. Štoviše, Kosor je večeras uputio poziv predsjednici HDZ-a i premijerki Jadranki Kosor da se sastanu i porazgovaraju o problemima poput viška zaposlenih u državnoj upravi i smanjenju broja zaposlenih u lokalnoj upravi i samoupravi.

- Ako te probleme ne riješi ova Vlada, rješavat će ih neka druga ili MMF - poručio je Kosor.

Kosor je odbacio i tvrdnje da se sastaje sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom SDP-a. S Milanovićem se, tvrdi, čuo samo telefonski.

- Nisam se našao s njim, samo smo se čuli telefonski. I neki naši koalicijski partneri se nalaze s njim na kavi, pa zašto se onda mi ne bismo čuli telefonski?! - zapitao se Kosor.

Čelnik liberala je kao netočne odbacio glasine da će Hrvoje Vojković biti smijenjen s mjesta predsjednika Uprave Croatia osiguranja. Nije, međutim, želio komentirati današnje informacije o pokretanju istrage protiv bivšeg ministra gospodarstva Damira Polančeca zbog upletenosti u aferu Podravka.

Adlešič nije došla, Kosoru poslala pismo

Današnjem sastanklu čelnika HSLS-a nije prisustvovala dojučerašnja predsjednica te stranke i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

U pismu koje je uputila Kosoru, Adlešič je svoj izostanak opravdala obiteljskim razlozima zbog kojih je hitno morala otputovati u Bjelovar.

„Sve odluke koje Predsjedništvo HSLS-a donese poštivat ću bez rezerve, pa se nadam da ću izbjeći špekulacije koje se ovih dana pojavljuju u medijima da bih postupila drugačije. Odluke HSLS-a za mene su obvezujuće“, zaključuje Adlešič u pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35