GUŽVA U SREDIŠNJICI

Kosor predstavila nova pojačanja: Na listi HDZ-a bit će Škare Ožbolt. Za savjetnike želi Tomca, Aralicu...

U zgradi HDZ-a jutros su viđeni Miroslav Tuđman, Ivan Aralica, Nino Raspudić, Zdravko Tomac...
Zagreb, 131111.Parlamentarni izbori 2011.Konferencija za medije u sredisnjici HDZ-a na kojoj su Jadranka Kosor (HDZ) i Vesna Skare Ozbolt (DC) objavile da je potpisan sporazum izmedju HDZ-a i DC-a o pred i post izbornoj koaliciji.Na slici: Jadranka Kosor i Vesna Skare Ozbolt.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Na listi HDZ-a bit će Vesna Škare Ožbolt - objavila je Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma. Predsjednica DC-a bit će tako četvrta na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, a nitko drugi iz njene stranke neće se naći na listi.

Prema koalicijskom dogovoru, Ožbolt će saborski mandat zamrznuti na dvije godine, a njena stranka će pružiti podršku HDZ-u u svim izbornim jedinicama. Najavljena je i suradnja na lokalnoj razini.

Vreva u centru HDZ-a trajala je od jutra, pa su kroz vrata zgrade prošli Miroslav Tuđman, Ivan Aralica, Nino Raspudić i Zdravko Tomac.

Miroslav Tuđman je kratko izjavio da su razgovarali o sadašnjoj i budućoj situaciji u Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanje hoće li dati javnu potporu HDZ-u Miroslav Tuđman je odgovorio da će poduprijeti onaj program HDZ-a koji ide za tim da se Hrvatska razvije u stabilnu zemlju sa solidnim gospodarskim i nacionalnim programom kako u odnosu na europske integracije tako i prema unutarnjoj stabilnosti.

Tuđman je rekao da mu nije ponuđeno da bude na HDZ-ovoj izbornij listi, te da će HDZ o izborima i izbornim listama tek odlučivati.

Zdravko Tomac je rekao da je razgovor bio otvoren i jasan i da su vrlo zadovoljni s onim što su čuli - da se HDZ vraća državotvornoj i suverenoj politici i Franji Tuđmanu. "Takvoj smo politici davali i davat ćemo podršku", rekao je.

- Otišao sam reći najvažnije, a to je da Hrvati BiH i dijaspore ne smiju biti puki dizači ruku u Saboru zbog stranačkih interesa već da moraju biti autentični predstavnici interesa Hrvata BiH i dijaspore. Smatram da bi bila teška pogreška da se to opet napravi. Nakon toga sam napustio sastanak - objasnio je profesor s Filozofskog fakulteta Nino Raspudić svoj dolazak u Središnjicu HDZ-a.

Kosor je izjavila kako su Zdravko Tomac, Miroslav Tuđman, Dubravko Jelinčić, Ivan Aralica, Zoran Šangut, Zvonimir Šeparović i Nino Raspudić pozvani u Središnjicu HDZ-a jer namjerava okupiti savjet intelektualaca. O toj ideji, kako veli, namjerava razgovarati s još intelektualaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:49