IZ BANSKIH DVORA

Kosor: Predsjednik Josipović i ja uvest ćemo Hrvatsku u EU

 Sandra Šimunović / CROPIX

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odmah nakon što je DIP obznanio rezultate predsjedničkih izbora, u Banskim je dvorima, čestitala na pobjedi Ivi Josipoviću, uz nadu da će u atmo- sferi tolerancije i povjerenja surađivati. Posebno je naglasila da očekuje kao što Banski dvori nisu podružnica HDZ-a, da Pantovčka neće postati podružnicom SDP-a. Jadranka Kosor u Banskim dvorima bila je sama. Uz nju nije bilo ni jednog ministra. Premijerka Kosor, kazala je , odgovarajući na pitanje o pozivu Zorana Milanovića da se što prije susretnu i razgovaraju o temama koje tište Hrvatsku, kazala je, kako su “njena vrata uvijek otvorena” , ali je naglasila kako je ona pozvala Milanovića na razgovor još prije 6 mjeseci, ali se on nije želio odazvati.

- Volje bih da gospodin Milanović preformulira svoje riječi te da se odazove na moj davni poziv, kazala je Kosor.

Jadranku Kosor pitali smo može li, osokoljen ovakvom pobjedom SDP-ova kandidata na predsjedničkim izborima, Zoran Milanović “s više žara” tražiti prijevremene izbore.

- Ne, ne bojim se izbora. Sve je moguće, ali se nadam da do prijeverenih izbora neće doći jer bi time Hrvatska izgubila dragocjeno vrijeme u borbi protiv korupcije, izlasku zemlje iz ekonomske krize te u završnici pregovora s EU-om, kazala je Kosor.

Izrazila je i svoje uvjerenje da će upravo ona, kao premijerka te novio hrvatski predsjednik Ivo Josipović “uvesti Hrvatsku u Europsku Uniju”.

Kosor je naglasila, kako je Ivo Jospipović, kao jedan od rijetkih SDP-ovaca glasovao protiv Arbitražnog sporazuma sa Slovenijom te da to stvara određenu nedoumicu, ali se nada da će se i taj problem razriješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:47