SPORAN POTPIS

Kosor: Podržavam Milanovića, svakoga treba ispitati o TLM-u

Ne slažem se sa Zoranom Milanovićem u puno slučajeva, ali u ovome se slažem, kaže premijerka
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Nakon što je šef oporbe Zoran Milanović izjavio da bi u istrazi o privatizaciji TLM-a trebalo ispitati i cijeli vrh vlasti i HDZ-a na čelu s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i njegovom nasljednicom Jadrankom Kosor , predsjednica Vlade danas je podržala taj njegov stav.

Koga treba slušati?

- Policija će ispitati koga treba ispitati, DORH će ispitati koga treba ispitati i u tom smislu apsolutno podržavam ono što je rekao predsjednik Ivo Josipović i ono što je rekao predsjednik SDP-a Zoran Milanović. S njim se mnogo puta ne slažem, ali u ovome se slažem - naglasila je Kosor.

Josipović je u intervjuu za Jutarnji list rekao kako je siguran da će policija i DORH bez političkog miješanja sami procijeniti koga treba saslušati. Milanović, pak, zastupa stav da za odluku o privatizaciji TLM-a i prodaju jeftinije struje nije odgovoran samo Damir Polančec jer se o toj “važnoj strateškoj odluci raspravljalo na Vladi”.

Milanović nije posebno problematizirao to što je premijerka potpisala odluku o TLM-u, nego je istaknuo da bi onaj tko potpisuje, trebao znati što potpisuje.

Svjedočiti ili ne

Ako USKOK odluči ispitati predsjednicu Vlade, za to neće biti prepreka, potvrdio nam je danas jedan sudac Županijskoga suda. - U tom mu slučaju ne treba skinuti imunitet jer on štiti samo od kaznenog progona - objašnjava naš sugovnik. U slučaju da premijerku na svjedočenje pozove USKOK ili sud, ona se mora odazvati.

- Onaj tko se ne odazove, može biti kažnjen novčanom kaznom ili čak zatvorom do mjesec dana - dodaje sudac. No, ako bi je na svjedočenje pozvala obrana osumnjičenog, premijerka se ne bi morala odazvati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:38