SKANDALOZNI NATJEČAJ

Kosor od HAC-a traži poništenje natječaja: Umjesto branitelja zaposlili su one podobne

Na natječaju su, kako smo izvještavali, zaposlene osobe s političkim vezama
Metkovic, 190811.Premijerka Jadranka Kosor otvorila radove na projektu obrane od poplave desne strane Neretve.Radove na sustavima obrane od poplave izvoditi ce splitska tvrtka Konstruktor. Rijec je o kapitalnoj investiciji od drzavnog interesa procijenjenoj na preko 60 milijuna kuna, koja bi se trebala realizirati u naredne tri godineFoto: Denis Jerkovic / Cropix
 Denis Jerkovic / Cropix

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor zatražila je od Hrvatskih autocesta (HAC) poništenje natječaja za zapošljavanje na naplatnoj postaji u Vrgorcu , zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje, priopćeno je iz Vlade.

Na natječaju su, kako smo izvještavali, zaposlene osobe s političkim vezama, a ne branitelji koji su trebali imati prednost.

Prema dokumentaciji kojom raspolažu mediji povjerenstvo za zapošljavanje sastavilo je rang listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski vojni invalidi, branitelji ili djeca poginulih branitelja.

No prema odluci Uprave HAC-a posao su trebale dobiti osobe koje su na popisu HZZ-a bile na petnaestom, dvadesetom, trideset i sedmom i četrdeset i prvom mjestu. No, najveći je pomak napravila osoba koja je na popisu HZZ-a bila na predzadnjem, 77. mjestu, a Uprava HAC-a ju je gurnula među prvih deset i ponudila joj ugovor o radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:49