JE LI NA POMOLU NOVA SVAĐA S MILANOVIĆEM?

Kosor o Planu 21: Nisam ga stigla pročitati, ali to je program bez programa! A i dio su prepisali od nas!

 Goran Mehkek / Cropix

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je program Kukuriku koalicije kritikom kako je riječ o 'programu bez programa'. Smatra kako je djelomično prepisan iz programa vladajuće koalicije te mu zamjera kako ne nudi ništa konkretno.

- Što smo do sada vidjeli iz programa, vezano je za energetiku, to je prepisano iz programa ove vlade - izjavila je Kosor uoči skupa o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini. Kukuriku koaliciji je također zamjerila što se nisu mogla postavljati pitanja na predstavljeni program.

Ipak, priznala je kako program nije 'stigla pogledati', ali je svoju ocjenu donijela po onome što je vidjela u medijima.

Vladajuća koalicija, otkrila je premijerka, svoj će program objaviti 'kada im to bude odgovaralo', ali je naglasila kako je odavno gotov.

- Predstavit ćemo ga kada to za nas bude povoljno - izjavila je premijerka.

Kukuriku koalicija, predvođena Zoranom Milanovićem i Radimirom Čačićem predstavila je danas program Kukuriku koalicije u zagrebačkoj Tvornici kulture. Program je nazvan Plan 21 i otvorenog je tipa, te se očekuje kako će građani i interesne grupe na njega slati prijedloge i kritike.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović odbacio je u popodnevnim satima optužbe Jadranke Kosor koja je ustvrdila kako se na predstavljanju Plana 21 nije moglo postavljati pitanja. Milanović je objasnio kako je predstavljanje programa u Tvornici bilo namijenjeno novinarima, dok su građani nakon predstavljanja mogli u neformalnom razgovoru postavljati pitanja i družiti se s predstavnicima Kukuriku koalicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:13