ODBILA MESIĆA

Kosor: Nije najbolje vrijeme za smjene u vrhu MORH-a

Predsjednik Mesić je htio smijeniti generala Lucića, a umjesto njega na čelo Glavnog stožera dovesti Darka Grdića
 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor danas je tijekom tradicionalnog posjeta bolnice u Gornjoj Bistri naznačila kako nije najbolje vrijeme za smjene u Ministarstvu obrane.

- Postoje prijedlozi o smjenama u MORH-u, ali ćemo vidjeti koliko je pogodan trenutak za to s obzirom da u nedjelju izlazimo na birališta i izabrat ćemo u prvom ili drugom krugu trećeg hrvatskog predsjednika - istaknula je Kosor.

Premijerka kaže da poštuje ideju predsjednika Mesića i o tome će još razgovarati s njim, ali naglašava da nije sigurna je li na kraju mandata dobro raditi takve smjene u MORH-u.

Jutarnji list je u srijedu objavio da predsjednik Mesić namjerava smijeniti načelnika Glavnog stožera, generala Josipa Lucića, i na njegovo mjesto postaviti sadašnjeg ravnatelja Vojno-sigurnosne obavještajne agencije Darka Grdića. Na Grdićevo mjesto trebao bi doći general Ognjen Preost, sadašnji Grdićev zamjenik. Kako mu je do kraja mandata preostalo premalo vremena, predsjednik je od premijerke tražio da se o tome izjasni najkasnije do badnjaka.

Lucić i Preost slove kao Mesićevi ljudi u vojnom vrhu. Grdić je proveo četiri godine u Bruxellesu kao hrvatski vojni izaslanik pri NATO-u, a na čelo VSOA-e ga je doveo Saša Perković, Mesićev savjetnik. Grdića se kao načelnika Uprave rodova od 1994. do 1998. povezuje i sa reguliranjem dokumentacije o upotrebi topništva. Smatra se, stoga, da bi upravo Grdić mogao odgovarati na pitanja o načinu vođenja topničkih dnevnika u vrijeme Oluje.

Mesić nikad nije zaboravio Ognjenu Preostu činjenicu da je 2001. godine u vrijeme pobune alkara stao na njegovu stranu zbog čega je izbačen iz Alkarskog društva.

Kosor proglašena dobrim duhom

Ravnatelj bolnice u Gonjoj Bistri Željko Weiss danas je premijerku Jadranku Kosor zbog njezinih učestalih posjeta proglasio dobrim duhom bolnice.

- Bez obzira što ću raditi u životu uvijek ću se ovdje vraćati, te molim sve one koji mogu pomoći da pomognu ovoj djeci i osoblju bolnice, poručila je Kosor koja je djeci u bolnicu donijela više od 250 pidžama.

Njena omiljena pacijentica je 25-godišnja Nina s kojom je premijerka izmjenila na desetke poljubaca. Jadranka Kosor Nini je CD player koji je ona zaželjela još za Uskrs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:41