BORBA ZA VRH HDZ-A

Kosor: Ne iznenađuje me ničija kandidatura, nekima sam osobno uručila iskaznicu HDZ-a

Bivša premijerka podsjetila je da je upravo ona zaslužna što su neki od njezinih protukandidata dobili mandate u Saboru te da je nekima dala i člansku iskaznicu
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Ne iznenađuje me ničija kandidatura jer sam ja bila ta koja je 17. rujna prošle godine na Saboru HDZ-a rekla da ću se potruditi kao predsjednica stranke ojačati demokratske procese u mojoj stranci, izjavila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon današnje sjednice Predsjedništva Sabora.

- Meni je uvijek drago čuti da ljudi imaju hrabrosti iskazati svoje ambicije, a protiv sam podzemnih ratova i podzemnih podmetanja - pojasnila je Kosor dodavši da ju ne iznenađuje kandidatura Tomislava Karamarka .

Bivša premijerka osvrnula se i na činjenicu da je upravo ona zaslužna što su neki od njezinih potencijalnih protukandidata dobili mandate u Saboru , a nekima je čak uručila i člansku iskaznicu HDZ-a.

- Mislim da u politici ne treba nikada razmišljati u kategorijama razočarenja ili nečeg suprotnog. Kao u politici, tako i u životu, postoje dobri i manje dobri trenuci, ali najvažnije je voditi računa o najboljim interesima HDZ-a i ponovno ga pripremiti za sljedeće pobjede - istaknula je Kosor.

Na novinarsko pitanje očekuje li da kandidati prvo njoj iskažu želju za kandidiranjem , a tek potom idu u javnost, Kosor je odgovorila kako očekuje da se sve odvija u skladu s najboljom 'demokratskom tradicijom'. Naglasila je kako očekuje da se o svim pitanjima prvo razgovara na stranačkim tijelima te da sve 'ostane unutar obitelji, unutar stranke'.

- To je načelo koje zastupam otkako sam na čelu stranke i zastupat ću i u budućnosti. Sve što imamo za reći jedni drugima, predložiti, primijetiti, predložiti promjene to se treba činiti na Predsjedništvu stranke, Nacionalnom vijeću i na Središnjem odboru. To su središnja tijela HDZ-a, a nikako u medijima, i nikako izvan stranačkih prostorija - rekla je Kosor.

Istaknula je kako će sjednicu Predsjedništva HDZ-a sazvati kada cijeli proces bude spreman, nada se uskoro.

- Unutarstranački se izbori pripremaju u tajništvu stranke. Riječ je o velikom poslu koji zahtijeva i određena, ne mala materijalna sredstva - napomenula je Kosor te dodala kako će izborni proces trajati oko tri mjeseca.

Tu je naglasila kako je HDZ prije parlamentarnih izbora za kampanju morao dići kredit koji treba vratiti. U HDZ-u sada čekaju i prvu isplatu iz državnog proračuna na ime osvojenih mandata u Saboru kako bi osigurali normalno funkcioniranje stranke.

- Onda ćemo održati sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i donijeti sve potrebne odluke. Vjerujem da će to biti brzo - izjavila je Kosor.

Naglasila je kako će se datum održavanja izbornog sabora za vodstvo HDZ-a odrediti nakon njegova raspisivanja.

Kosor je izrazila želju da se ovi procesi što prije završe kako bi se u HDZ-u mogli počeli raditi, 'onako punim jedrima', kao jedna čvrsta oporbena stranka s ambicijama povratka na vlast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:27