TRAJE BORBA ZA POZICIJE

Kosor: Naravno da će biti protukandidata. Ja sam prva govorila o demokratizaciji HDZ-a

Kosor je odbila komentirati izjave svojega zamjenika Darka Milinovića da bi kao šefica stranke trebala snositi dio odgovornosti za najlošiji rezultat stranke
Zagreb, 211211. Sabor RH. Prva sjednica kluba zastupnika HDZ-a u novom sazivu Sabora.Na slici Jadranka Kosor.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Polemike koje se vode u HDZ-ovim redovima, o tome hoće li Jadranka Kosor imati protukandidata na unutarstranačkim izborima prekinula je u srijedu nakon prve sjednice Kluba zastupnika HDZ-a šefica stranke Jadranka Kosor:

- Naravno da će biti protukandidata. Očekujem protukandidate jer je HDZ demokratska stranka i na svim razinama od temeljnog ogranka do Općeg izbornog sabora stranke očekujem više kandidata za ista mjesta.

Kosor je odbila komentirati izjave svojega zamjenika Darka Milinovića da bi kao šefica stranke trebala snositi dio odgovornosti za najlošiji rezultat stranke kazavši kako ne komentira kuloarske priče. No, nije propustila reći kako nitko od članova Predsjedništva stranke nije prozivao bilo koga kao krivca za loš izborni rezultat niti dan nakon izbora niti u srijedu.

- Svi su se dan nakon izbora javili za riječ i zajednički je stav bio da je postignuti rezultat prihvatljiv s obzirom na okolnosti - kazala je Kosor te je naglasila da ona priznaje samo izrečeno na stranačkim tijelima.

Da je na Predsjedništvu bilo kritika, kazala je, i ona bi rekla što misli, te je prozvala one koji su se sada sjetili pričati o demokratizaciji stranke i ustvrdila kako je ona prva to spomenula na Saboru stranke 17. rujna.

Kosor je išla tako daleko da je ustvrdila kako ne zna hoće li se ona osobno kadidrati, te da će tu odluku donijeti nakon što raspiše unutarstranačke izbore.

Potvrdila je da će potpredsjednici Sabora iz redova HDZ-a biti ona i Vladimir Šeks, dok je na pitanje je li ona kandidat i za mjesto predsjednice Antikorupcijskog vijeća Kosor ustvrdila kako odluku još nije donjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:24