OBITELJI U CRNINI

Kosor: Ključ koji treba razriješiti sudbinu nestalih je u Beogradu

Na početku agresije na Hrvatsku bilo je 18 tisuća nestalih osoba, a 7666 ih je pronađeno
 Davor Pongračić/CROPIX

PETRINJA - U organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, u Petrinji je danas obilježena 20. godišnjica potrage za nestalim osobama i 10. obljetnica obilježavanja Međunarodnog dana nestalih u Republici Hrvatskoj. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako će Vlada učiniti sve da se rasvijetli sudbina 999 nestalih osoba i naglasila da je “ključ koji otvara vrata rješenja tog pitanja” u Beogradu.

Zaslužuju odgovor

Premijerka J. Kosor podsjetila je kako je na početku agresije na Hrvatsku bilo 18 tisuća nestalih osoba, a 7666 ih je pronađeno. Obiteljima nestalih zahvalila je na ustrajnosti kojom traže najmilije i istaknula da svaka obitelj zaslužuje dobiti odgovor na pitanje gdje su.

- Nikome i nikada nećemo dopustiti da nam diktira što ćemo raditi. Nikada nikome više nećemo dopustiti da nam prijeti zabranom proslave obljetnice Oluje, pobjedničke akcije kojom je zatvoren pakleni krug koji nam je došao s istoka - ustvrdila je premijerka Jadranka Kosor.

Posljedice rata

General Drago Matanović, izaslanik a predsjednika Ive Josipovića, rekao je pak kako se posljedice Domovinskog rata osjećaju i danas te naglasio kako se nikada ne smiju zaboraviti žrtve u Domovinskom ratu.

On je pozvao međunarodne institucije, Republiku Srbiju da kažu istinu, jer mogu pridonijeti pronalasku nestalih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:01