U POSJETU ILOKU

Kosor: Kad to bude moguće prva ću tražiti ukidanje poreza

Ilok,160210.Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor otvara obnovljeni povijesni dvorac Odeschalchi u kojem je smjesten ilocki Muzej i cija je obnova financirana zajmom Razvojne banke Vijeca Europe. Na fotografiji ministar Cobankovci dosao fijakerom do muzeja.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

ILOK – Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u utorak je u Iloku u izjavi novinarima ponovila kako se ovoga tjedna očekuju prvi rezultati Vladinih mjera usmjerenih na jačanje gospodarstva .

- Cilj je da kredite i poticaje dobiju oni koji imaju mogućnost "ostati na nogama" – rekla je Kosor o mjerama kreiranim u suradnji s HNB-om, HBOR-om i poslovnim bankama. Za sve druge čije gospodarske poteškoće nisu vezane uz globalnu krizu, rade se dodatni projekti - navela je Kosor.

Uputila je poziv gospodarstvenicima da se jave poslovnim bankama, jer krediti, istaknula je, nipošto neće biti vezani uz politički utjecaj ili poznanstva.

Komentirajući sastanak prije dva dana s predstavnicima sindikata i poslodavaca, predsjednica Vlade rekla je novinarima kako nisu razgovarali o ukidanju kriznog poreza, ni smanjenju PDV-a, nego o dodatnim mogućnostima međusobne suradnje.

Ponovila je kako će „prva tražiti ukidanje poreza“ ako pokazatelji budu u korist stabilnosti financija. Premijerka Kosor najavila je i da se sljedećega tjedna na sjednici Vlade očekuje prijedlog zakona vezano uz poticanje stanogradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:54