IPAK SE PRONAŠLO RJEŠENJE

Kosor i Šeks dijelit će sobu u prizemlju Sabora: Za to se nije pobrinuo HDZ, nego SDP i Boris Šprem

Kao potpredsjednici Sabora na raspolaganju su imali kabinete sa tajnicama, a sada bi u te njihove urede trebali useliti njihovi nasljednici Tomislav Čuljak i Željko Reiner.
Slavonski Brod, 070512.Veceras u Slavonskom Brodu ali na dva odvojena mjesta predstavile su se dvije struje unutar HDZ a na predizbornom skupu. Jadranka Kosor predstavila je u stranackim prostorijama HDZ-a njezini protukandidati Milan Kujundzic i Drago Prgomet svoj su program iznjelili u dvorani HVIDR e 500 metara dalje. Uoci skupa Kujundjic je Jadranki Kosor predlozio zajednicke skupove na obje lokacije no celnica HDZ a to je kategoricki odbila.Na slici Jadranka Kosor i Vladimir Seks.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

ZAGREB - Jadranka Kosor i Vladimir Šeks koji su proteklog tjedna na zahtjev HDZ-a smijenjeni sa mjesta potpredsjednika Sabora uskoro će, kako doznajemo, dijeliti zajedničku sobu na Markovu trgu. Kao potpredsjdnici Sabora na raspolaganju su imali kabinete sa tajnicama, a sada bi u te njihove urede trebali useliti njihovi nasljednici Tomislav Čuljak i Željko Reiner.

Stoga se, kako ne bi ostali bez ureda, za Šeksa i Kosor navodno planira osloboditi jedna od soba u prizemlju Sabora. Prije konačnog preseljenja čeka se potvrda Predsjedništva Sabora, pa bi se sve moglo odužiti neko vrjeme budući da je predsjednik Sabora Boris Šprem u bolnici.

No, zanimljivo je da Kosor i Šeks neće dobiti ured zahvaljujući svojoj stranci. Njima naime, neće biti dodijeljena soba iz kvote HDZ-a već prostorije koje trenutno koriste stručne službe Sabora. Svaka parlamentarna stranka sukladno broju zastupnika dobiva i radne prostore u Saboru. A stranke onda samostalno odlučuje tko će od njihovih zastupnika u kojoj od njih sjediti.

No, očigledo da HDZ nije bio sklon tome nekoga od svojih zastupnika iseliti kako bi Kosor i Šeks i dalje imali ured pa im je susret izašla vladajuća većina konkretno šef Sabora Boris Šprem. On naime, smatra kako nije u redu da se Šeksa koji je 22 godine bio u Saboru, a u to vrijeme obnašao dužnost i predsjednika i potpredsjednika te Jadranku Kosor koja je bila premijerka, ostavlja bez ureda i smješta u male sobe izvan Sabora u Demetrovoj gdje svaki zastupnik može dobiti prostor za rad, ali bez tajnice i komfora kakav imaju na Markovu trgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:47