JOŠ NIŠTA OD KOALICIJE

Kosor i Kerum: Na izbore idemo samostalno, a nakon njih - tko živ, tko mrtav!

Premijerka i splitski gradonačelnik izjavili su kako na sastanku nisu pričali o izborima već 'velikim splitskim projektima'
 Jakov Prkic / CROPIX

SPLIT - Premijerka Jadranka Kosor jutros je došla u Split na razgovor sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom , a prema njihovim izjavama nakon susreta iza zatvorenih vrata, parlamentarni izbori nisu bili ni spomenuti, javlja tportal.

I Kerum i Kosor su novinarima rekli kako će na izbore izaći samostalno, no nakon dolaska rezultata vidjet će što se može učiniti.

Splitski je gradonačelnik u svom stilu prokomentirao 'poslije izbora - tko živ, tko mrtav' dok je Kosor također bila neodređena spomenuvši 'ogroman koalicijski potencijal HDZ-a nakon izbora'.

S predsjednicom Vlade pred Keruma su došli i njezini stranački kolege Ante Sanader, Živko Nenadić i Dujomir Marasović, za koje je znano da si nisu s Kerumom na 'ti' pa su cijeli susret promatrali iz prikrajka.

Kao glavnu temu susreta i Kerum i Kosor označili su 'velike splitske projekte'. Kosor je potvrdila kako će Vlada Splitu prepustiti dio zemljišta u Lori, neposredno uz Spaladium arenu, za gradnju stometarskom nebodera, trgovačkog centra i velike javne garaže. Spomenuti projekt je posljednje tri godine na čekanju jer je navodno Zagrebačka banka kao uvjet za kredit zatražila upravo prijenos zemljišta u vlasništvo grada.

Govorilo se i o gradnji novog pristaništa za kruzere u splitskoj luci. Premijerka je obećala pomoć Vlade i nekoliko ministarstava kako bi se ono gradilo na pomorskom dobru.

Predsjednica Vlada prokomentirala je i problem oko švicarskog franka. Naglasila je kako konačnog prijedloga za spas dužnika još uvijek nema, no da će se sljedeći tjedan organizirati sastanak gdje će sve biti dogovoreno.

Najviše prašine oko susreta Kosor i Kerum podiglo se na samom početku. Naime, premijerka je splitskog gradonačelnika odmah po dolasku lagano bocnula pitanjem 'Jeste li se odmorili?', valjda aludirajući na činjenicu da se Kerum nalazi na godišnjem odmoru još od sredine lipnja. Kerum joj je iskreno odgovorio s 'Pa, ne baš'. Isto tako, Kosor je začudilo što na stolu za sastanak nije bila poslužena ni kava pa se odmah stvorila panika među konobarima i djelatnicima protokola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:28