KOMENTARI SA SVIH STRANA

Kosor: 'Džakula je svojom izjavom u Kninu produbio neprijateljstvo! Nije se ispričao'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

SINJ- Za izjavu Veljka Džakule, izrečenu danas u Kninu, kako bi legitimitet "Oluje" bio "veći i važniji" kad bi se i o srpskim žrtvama s pijetetom progovorilo, prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je kako ne vidi razlog zašto bi bilo kome bio problem izraziti žaljenje i ispriku nevinim žrtvama.

'Zašto bi bio problem ispričati se nevinim žrtvama? To ne mijenja odnos agresora i žrtve agresije. Svatko po sebi sudi. Ako ste bili u ratu i borili se časno za ciljeve koji su isto tako časni i na strani koja je neupitno obrambena, onda ne treba insinuirati jer imate potpuno stabilnu, ljudsku i političku poziciju', odgovorio je Čačić na zamolbu novinara u Sinju da komentira Džakulinu izjavu iz Knina.

Ministar uprave Arsen Bauk istaknuo je da Hrvatska danas slavi državni praznik i jedan od najvažnijih dana u svojoj povijesti.

"Premijer Milanović u svom je govoru rekao da je bilo i nekih događanja kada hrvatska država nakon 'Oluje' nije bila na razini zadatka, ali sve u svemu ovaj ćemo praznik još dugo slaviti i, moram priznati, nisam se puno obazirao na to što je gospodin Džakula rekao", zaključio je ministar Bauk.

Bivša premijerka Jadranka Kosor je očekivala da će se Džakula doći ispričati i pokloniti žrtvama agresije, a ovom izjavom, ocijenila je, produbio je neprijateljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:42