'NISU STIGLE PRIJETNJE IZ EU'

Kosor: Čudi me da Josipović kritizira zakon o ništetnosti, a ne spominje srbijanski zakon

Jadranka Kosor u Hrvatskoj Kostajnici: Čudi me da predsjednik Josipović kritizira hrvatski zakon o ništetnosti, a nikada nije kritizirao Srbijanski zakon koji se naslanja na optužnice neprijateljske JNA
 Mate Piškor/Cropix

HRVATSKA KOSTAJNICA - Čudi me da predsjednik Ivo Josipović kritizira hrvatski zakon o ništetnosti, a nikada nije kritizirao srbijanski zakon koji se naslanja na optužnice neprijateljske JNA. To Vladu čudi, to čudi i mene, jer ako predsjednik smatra da postoje prigovori ovome zakonu, voljela bih čuti da iznese primjedbe na zakon Republike Srbije. Rekla je ovo predsjednica Vlade Jadranka Kosor u nedjelju u Hrvatskoj Kostajnici, otvarajući obnovljeni stari grad Zrinskih.

Premijerka je odgovarajući na pitanja novinara komentirala i tvrdnje o oštrim kritikama iz EU na odluku Vlade da predloži zakon o ništetnosti.

- Nismo dobili nikakve prijetnje. Radi se o pismu u kojem se traže pojašnjenja. Mi ćemo u razgovorima i kontaktima dati odgovore na sva pitanja kao što smo davali pojašnjenja u predpristupnim pregovorima za bilo koji drugi zakon. Nikakve prijetnje nema, dapače, mislim da Europska komisija, Europska unija i zemlje članice razumiju što znači braniti suverenitet svoje zemlje i što znači suprotstaviti se nastojanju da neka druga država proširi jurisdikciju na teritorij neke druge suverene europske države. Još jednom ponavljam, riječ je ovdje o nastojanju iz Beograda da se destabilizira Hrvatska. Mi to ne možemo dopustiti, ali i dalje ističemo svoju želju za dobrosusjedskim odnosima. Mi ćemo sve susjede, i Republiku Srbiju, podupirati na njihovom europskom putu, rekla je premijerka Kosor.

Otvarajući novouređeni Stari grad Zrinskih, u što je Ministarstvo kulture od 2003. godine do danas uložilo 11 milijuna kuna, Jadranka Kosor izvijestila je građane Hrvatske Kostajnice da je Vlada na posljednoj sjednici donijela odluku o doznačivanju 700.000 kuna gradu Hrvatska Kostajnica kako bi se mogle isplatiti plaće odgajateljicama u dječjem vrtiću, te je Vlada na taj način spasila taj vrtić od zatvaranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 02:44