SVEČANI DAN

Kosor će pristupni ugovor s EU potpisati s Josipovićem: To je vrijeme za zajedništvo

Donald Tusk, premijer Poljske koja trenutačno predsjedava EU-om, sutra dolazi u Zagreb te će donijeti nacrt Ugovor o pristupu Hrvatske Europskoj uniji
 Sunara/CROPIX

ZAGREB - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor u petak je najavila kako će Ugovor o pristupu Hrvatske Europskoj uniji potpisati zajedno s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem.

Također, svečano je uručenje Ugovora, koje će se dogoditi sutra, opisala kao velik dan za Hrvatsku.

Podsjetimo, Donald Tusk, premijer Poljske koja trenutačno predsjedava EU-om, sutra dolazi u Zagreb te će donijeti nacrt Ugovora. Kosor je ocijenila kako se time završava golemi posao koji je Hrvatska odradila u pregovorima.

Nakon svečanog uručenja slijedi prijevod Ugovora na hrvatski jezik kako bi Vlada mogla donijeti odluku o pokretanju postupka za njegovo potpisivanje.

- Budući da tu odluku donosi vlada, predložit ću da Ugovor uz mene potpiše i predsjednik Republike Ivo Josipović. Kad će se ugovor potpisivati, više nije toliko važno. Bitno je da Ugovor od sutra imamo i da ćemo ga potpisati - zaključila je Kosor te dodala kako je trenutak potpisivanja Ugovora vrijeme slavlja u kojem Hrvatska mora pokazati zajedništvo i odlučnost, ali i 'jedinstvo i konsenzus oko tog važnog posla'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:09