UHVAĆENI NA DJELU>>>SENZACIONALNO OTKRIĆE

KORUPCIJA UŽIVO: Nadzorne kamere snimile su dogovor Sanadera i šefa MOL-a na ručku!

Dvije godine su Sanader i Hernadi mislili da nitko ne zna što se tamo dogodilo. Sad je otkriven VIDEO

Ključni svjedok u slučaju INA-MOL, koji je USKOK-u otvorio vrata za formalno pokretanje istrage, jest Robert Ježić, većinski vlasnik Diokija i Novog lista.

Ježić je istražiteljima spomenuo dva izvan protokolarna susreta Ive Sanadera i Zsolta Hernadija.

Jedan u Sanaderovu uredu u Vladi u svibnju 2009. dok je još bio premijer, a drugi nekoliko mjeseci nakon Sanaderova odlaska, u jednom zagrebačkom restoranu. U oba slučaja utvrđeno je da su se Sanader i Hernadi uistinu sastali i to kroz podatke iz evidencije ulazaka u zgradu Vlade, te na temelju računa u restoranu.

Snimka video nadzora iz tog restorana dala je novu dimenziju druženju bivšeg premijera i prvog čovjeka mađarskog MOL-a.

Sastanak je dogovoren u posebnoj sobi. Izdvojena prostorija, u ugodnom prostoru, omeđena staklenim zidom i četvrtastim stolom. Oko njih složene su boce vina u stalcima i sanducima od glatka, svjetla, trešnjina drva. Na tome mjestu u zraku se ćuti moć. Sanader odmiče stolac i sjeda za stol. Hernadi već naručuje. Ništa teško. Konobar diskretno izlazi. Vrata se zatvaraju. Sada su sami. U 90 minuta, toliko su se njih dvojica zadržali, diskretno pozicionirana videokamera sa zida snimila je svaki detalj. Najvažnije je nekih pet minuta snimke. Prizori su senzacionalni, upečatljivi, potpuno neočekivani.

Sanader, u tamnom odijelu, prvo čini znakovitu stvar: iz mobitela vadi baterijski uložak. Odlaže aparat s jedne strane, a bateriju s druge. Zašto? Očito je da želi biti siguran da nijedna riječ ne bude negdje zabilježena. Boji se prisluškivanja. Zna valjda da riječi koje izmijene nitko ne smije znati. Neki tvrde da je to često činio.

(...)

SENZACIONALNO OTKRIĆE I REKONSTRUKCIJU SASTANKA U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:12