U ORGANIZACIJI JUTARNJEG

Konferencija o sigurnosti u prometu: Prezentacije na temu tehnologije i sigurne vožnje

Ovogodišnja konferencija, četvrta dosad, usmjerena je na primjenu suvremenih tehnologija u cestovnom prometu

Robert Kopal i Ana Zovko

 Cropix

Jutarnji list u utorak 22. veljače organizira konferenciju "Sigurnost cestovnog prometa". Ovogodišnja konferencija, četvrta dosad, usmjerena je na primjenu suvremenih tehnologija u cestovnom prometu.

Na konferenciji će svoja predavanja održati Antonio Avenoso, izvršni direktor ETSC-a Europskog vijeća za sigurnost prometa u Bruxellesu, Josip Mataija, voditelj Službe sigurnosti cestovnog prometa Ravnateljstva policije MUP-a RH će predstaviti Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030., dok će mr. Ljiljana Mikuš dopredsjednica Hrvatskog psihološkog društva prezentirati kako suvremene tehnologije utječu na ponašanje vozača.

Direktor istraživanja i razvoja u tvrki Tokić, Robert Kopal prezentirat će temu Analiza mreže u cestovnoj infrastrukturi kao metoda povećanja sigurnosti prometa, dok će predsjednik uprave CVH Goran Pejić govoriti o naprednim sustavima za podršku vozaču pri upravljanju vozilom.

U sklopu prezentacija Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja održat će prezentaciju „Tehnologijom do sigurne vožnje“.

Croatia osiguranje lansiralo je Laqo osiguranje i unutar njega Laqo Prevent, program prevencije koji uz pomoć naprednih tehnologija promiče i nagrađuje odgovorno ponašanje i smanjenje rizika u prometu. Pokrenut je kako bi vozači mogli pratiti razne aspekte svoje vožnje i time utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu. LaqoPrevent koristi tehnologiju telematike koju korisnici dobrovoljno aktiviraju, a koja prati prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela te potiče vozače na odgovornu i sigurnu vožnju. Ova aplikacija je i dobitnik nagrade Hrvatske udruge menadžera u sigurnosti u kategoriji „Najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice.“

Čitatelji Jutarnjeg lista konferenciju će moći pratiti uživo na jutarnji.hr u utorak 22. veljače s početkom u 10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:50