ZA ČIŠĆI SISAK

Konačno dobra vijest za Sisak: Potpisan sporazum o pročišćavanju otpadnih voda u Sisku vrijedan 32,7 milijuna eura

SISAK - Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, Hrvoje Dokoza, potpisao je u utorak 11. rujna u ime Republike Hrvatske bilateralni sporazum o projektu «Program pročišćavanja otpadnih voda SiskaČ. Riječ je o projektu vrijednom 32,7 milijuna eura. Od ukupnog iznosa, Europska unija sufinancirat će provedbu projekta sa 21,77 milijuna eura dok će preostalu trećinu potrebnih sredstava financirati država.

«Program pročišćavanja otpadnih voda SiskaČ provodit će se u razdoblju od 2012. do 2015. godine te će uključivati radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, uključujući i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je predviđen za 60.000 stanovnika, s najvišim (trećim) stupnjem pročišćavanja. Uz radove na sustavu odvodnje, u sklopu projekta bit će nabavljena i dva specijalizirana vozila za održavanje sustava odvodnje.

Kako je naglašeno tijekom potpisivanja, glavni ciljevi projekta su: unaprijediti i povećati postojeći sustav odvodnje čime će se omogućiti funkcionalnije upravljanje, povećati broj stanovnika priključenih na sustav odvodnje te očuvati okoliš odnosno rijeka Kupu i Savu, kao i Park prirode Lonjsko polje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:20