BRODOSPLIT

Konačno dobra vijest Iz Bruxellesa: Spašeni splitski navozi

Brodosplit dobio zeleno svjetko EK-a, mogu ugovarati nove poslove
Rijeka, 100609.Danas je u brodogradilistu 3. Maj u Rijeci porinut brod Monte Carlo. Ovaj brod je posljednji iz serije od tri broda koji su napravljeni za njemackog narucioca, a namjena mu je prijevoz automobila.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop/CROPIX

RIJEKA - Brodosplitov programa dobio je zeleno svjetlo Europske komisije i mogu ugovarati nove poslove.

Vijest koju smo doznali neslužbenim kanalima, potvrdio nam je i čelnik sindikata splitskog škvera Zvonko Šegvić.

Godina neizvjesnosti

I on je kaže tu prvu dobru vijest iz Bruxellesa, nakon dvije godine neizvjesnosti, dobio posrednim kanalima jer mu na učestale pozive nije odgovarao državni tajnik u ministarstvu gospodarstva Ruđer Friganovič. Ako prođe Brodposplit, onda prolaze i drugi programi, nedavno nam je rekao jedan visoki vladin dužnosnik, i to je verojatno točno.

Split, kao najveći, bio je test za cijelu hrvatsku brodogradnju Do sredine ožujka proceduru ocjenjivanja proći će i programi trogirskog te kvarnerskih brodogradiliša i sada je gotovo sigurno da će i oni biti prolazni.

Splitsko brodogradilište u komunikaciji s Europskom komisijom dobilo je prioritet u odnosu na druge programe iz razloga jer su prvi ostali bez posla.

Skinuta blokada

- Nama je i bilo najvažnije da se konačno skine blokada, koja bi da je potrajala još koji mjesec škver do kraja ispraznila i od posla i od radnika. Imamo spremne ugovore za grčkog naručitelja i domaći Jadroplov, navozi će opet biti puni - kaže Šegvić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:34