ZALJUBLJEN U HRVATSKU

KOMPLIMENTI S DRUGE STRANE Đoković: Meni su najbolje ribe iz Hrvatske

Najbolji tenisač svijeta je u intervjuu za hrvatske medije pohvalio hrvatsku muziku, obalu, a posebno kulinarske specijalitete iz Dalmacije
 Getty

Najbolji svjetski tenisač i srpski sportaš Novak Đoković priznao je hrvatskim novinarima da je najbolja riba koju je jeo upravo ona iz Hrvatske! Uz to, dodao kako Hrvatska ima najljepšu obalu na svijetu, piše srpski Kurir.

- Uvijek sam se osjećao ugodno u Hrvatskoj, od prvog trenutka, s tri ili četiri godine kad sam boravio u Dubrovniku. Bio sam i u Vinkovcima više puta u posjetu roditelja moje majke. Pričamo manje-više isti jezik. Moram se pohvaliti da sam najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i vi za mene imate najbolju obalu - izjavio je Novak Ðoković hrvatskim novinarima.

Osim pohvala na temelju gastro ponude i prirodnih ljepota Hrvatske, prvi reket svijeta istaknuo je brojne sportaše s područja bivše Jugoslavije koji su ostvarili velike međunarodne uspjehe.

- Kad pričamo o Hrvatskoj, to su Goran Ivanišević, Janica i Ivica Kostelić, ali i Nikola Pilić. Ima tu i nogometaša iz BiH, poput Edina Džeke, iz Srbije Vlade Divac i mnogi drugi. Košarkaši su vjerojatno ostvarili najveći međunarodni uspjeh, vaterpolisti su sjajni, i naši i hrvatski. Naravno, u tu grupu treba staviti i slovensku skijašicu Tinu Maze. Ako je nešto dobro na prostoru bivše države, to je onda sport - kaže Đoković.

Međutim, što se glazbe tiče posebno uživao u hrvatskim glazbenicima.

- To su Oliver Dragojević, Gibonni, Goran Karan. Imate dosta kvalitetnih glazbenika, prosto uživam u vašim melodijama - zaključio je Ðoković za Novu TV.

Povod njegova intervjua bio je predstojeći dvoboj u Davis kupu koji se od petka do nedjelje igra u Kraljevu. Hrvatska u prvom kolu igra protiv Srbije.

- Uzbuđen sam, definitivno je poseban osjećaj kad igrate za svoju zemlju, pogotovo kad igrate protiv Hrvatske. To je derbi regije i takvi dvoboji imaju poseban značaj. Igramo u Kraljevu, ovo mi je drugi put u karijeri da igram izvan Beograda, jedinstvena prilika. Bit će manje publike, ali će biti prisnija atmosfera - istakao je Nole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:28