PREDSJEDNICA RH

KOLINDA U VUKOVARU Položila vijence na memorijalnom groblju, susrela se s građanima, čelnikom Stožera...

Vukovar, 200415.Predsjednica RH Kolonda Grabar-Kitarovic u svom prvom posjetu Vukovaru kao predsjednica drzave. Polozila je vijenac i zapalila svijecu na Memorijanom groblju nakon cega je posjetila i spomen obiljezje na Ovcari. Nakon Ovcare predsjednica je razgovarala sa celnicima grada i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.Na fotografiji: predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic i Tomislav Josic predsjednik Stozera za obranu hrvatskog Vukovara.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / CROPIX / Vlado Kos, copyrighted

NOVO 12:58 - - Na sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga predsjednica je upoznata s njihovom problematikom pri čemu je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić istaknuo kako se razgovaralo o pitanjima nestalih, zatim maloljetnih branitelja čiji status nije riješen, ali i graničnim pitanjima. Naravno, neizbježna tema bila je i ćirilica u Vukovaru.

- To je uvijek tema, a mi smo predsjednicu upoznali da se to može vrlo lako riješiti prebrojavanjem stanovništva koje živi u Vukovaru, gdje bi se vidjelo da ovdje nema više od 22,23 posto Srba. Predsjednica nas je saslušala, ali njezine ovlasti nisu takve da može pokrenuti takve procese, no mi vjerujemo da će ona naći načina da pomogne u rješavanju ovog problema - rekao je Josić.

Vlado Kos / CROPIX / Vlado Kos, copyrighted
Vukovar, 200415.Predsjednica RH Kolonda Grabar-Kitarovic u svom prvom posjetu Vukovaru kao predsjednica drzave. Polozila je vijenac i zapalila svijecu na Memorijanom groblju nakon cega je posjetila i spomen obiljezje na Ovcari. Nakon Ovcare predsjednica je razgovarala sa celnicima grada i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.Na fotografiji: predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic pjesice je prosla od Gradskog poglavarstva do prostorija Stoera za obranu hrvatskog Vukovara.Foto: Vlado Kos / Cropix

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Branitelji su predsjednici dali i prigodne poklone među kojima je osim kulena, rakije i šokačkog peškira bio i dokument stožera o strateškim ciljevima njihovog rada.

---------------------------------------------------

Kolindu pred Gradskom upravom dočekalo 200-tinjak ljudi

11:43 - Nakon radnog sastanka predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako je u Vukovar htjela doći mimo nekog dana obilježavanja jer se htjela upoznati s aktualnom gospodarskom situacijom u gradu.

Vlado Kos / CROPIX / Vlado Kos, copyrighted
Vukovar, 200415.Predsjednica RH Kolonda Grabar-Kitarovic u svom prvom posjetu Vukovaru kao predsjednica drzave. Polozila je vijenac i zapalila svijecu na Memorijanom groblju nakon cega je posjetila i spomen obiljezje na Ovcari. Nakon Ovcare predsjednica je razgovarala sa celnicima grada i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.Na fotografiji: predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic na sastanku sa predstavnicima udruga proizaslih iz Domovinskog rata.Sastanak se odrzao u prostorijama Stozera za obranu hrvatsog Vukovara.Foto: Vlado Kos / Cropix

Foto: Vlado Kos / CROPIX

- Žao mi je što je grad zadnje tri godine stagnirao u razvojnom smislu, ali mi je drago čuti da gradska uprava priprema projekte koji bi trebali donijeti rezultate, za prije svega, nova zapošljavanje, jer je ovdje nezaposlenost najveći problem - kazala je Kolinda Grabar-Kitarović koja nije željela davati nikakve izjave vezane uz nacionalnu politiku pa ni izjavu premijera Milanovića da je smatrao kako je program obilježavanja Oluje dogovoren na sastanku VONS-a (Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti).

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednice. Vezano za novinarski upit jesu li zastavice po gradu izvješene u njezinu čast Penava je rekao da mu je žao što tih zastavica zadnjih pet godina nije bilo u gradu i da su to učinili u sklopu obilježavanja dana grada, ali i da su uslijed dolaska predsjednice zastavice odlučili postaviti nešto ranije.

- Meni je uvijek drago vidjeti zastavice - prokomentirala je predsjednica.

Predsjednica republike posjetit će predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata te dvije vukovarske tvrtke koje su pozitivni gospodarski primjer u 'Gradu heroju'.

Nakon izlaska iz zgrade Gradske uprave dočekalo ju 200-tinjak Vukovaraca koji su je pozdravili pljeskom te se s njom fotografirali, a njih više od 50 je išlo za njom pješice od gradske uprave do Stožera za obranu Vukovara gdje će se sastati s braniteljima.

---------------------------------------------------

Predsjednica položila vijence na memorijalnom groblju

11:06 - VUKOVAR - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u svoj prvi službeni posjet Vukovaru otkad je izabrana za predsjednicu.

Na memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata te kod spomen obilježja masovne grobnice na Ovčari predsjednica je, u pratnji svojih domaćina, gradonačelnika Ivana Penave i župana Bože Galića, odala počast žrtvama položivši vijence i upalivši svijeće.

Vlado Kos / CROPIX / Vlado Kos, copyrighted
Vukovar, 200415.Predsjednica RH Kolonda Grabar-Kitarovic u svom prvom posjetu Vukovaru kao predsjednica drzave. Polozila je vijenac i zapalila svijecu na Memorijanom groblju nakon cega je posjetila i spomen obiljezje na Ovcari. Nakon Ovcare predsjednica je razgovarala sa celnicima grada i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.Na fotografiji: predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic na Ovcari.Foto: Vlado Kos / Cropix

Foto: Vlado Kos / CROPIX

U ovim trenucima stigla je pred gradsku upravu gdje će održati radni sastanak s čelnicima grada i županije. Zanimljivo, predsjednicu su duž glavnih vukovarskih ulica na stupovima javne rasvjete dočekale zastave Republike Hrvatske i grada Vukovara, što je inače redovit slučaj kada su državni blagdani, no iz gradske uprave su nam kazali kako zastave nisu zbog predsjedničina dolaska, već su tu od petka, u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Vukovara, čija će se svečanost održati 3. svibnja, ali se i prije tog datuma održavaju brojne prigodne manifestacije koje počinju u petak, 24. travnja, pa u skladu s time Grad ima i svečarsko ruho.

Ispred gradske uprave skupilo se i dvadesetak građana koji su došli vidjeti i pozdraviti predsjednicu države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:42