S KNINSKE TVRĐAVE

KOLINDA SE RIJEŠILA SPORNE ZASTAVE Brže bolje ju je darovala udruzi 'Žene u Domovinskom ratu'

Zastavu koja se vijorila na kninskoj tvrđavi koju je predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar-Kitarović uručila HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac, tijekom programa obilježavanja vukovarske tragedije Grabar Kitarović je poklonila udruzi "Žene u Domovinskom ratu", priopćio je u srijedu stožer HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.

Grabar Kitarović je uručila hrvatsku zastavu s kninske tvrđave kao simbol zajedništva sa ženama koje su tijekom Domovinskog rata preživjele strahote ratnog zločina silovanja, navodi se u priopćenju.

SABORSKA VEĆINA O KOLINDINOM SKANDALU 'Državnu zastavu ne može se tretirati kao suvenir'

Predajući im zastavu s kninske tvrđave Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da će sav svoj autoritet buduće predsjednice Hrvatske usmjeriti kako bi se zločinci, koji i dan danas slobodno šetaju Vukovarom, napokon izveli pred hrvatski sud i odgovarali za zločine koje su počinili.

U udruzi su istaknuli da će zastavu rado čuvati do pobjede, nakon koje će je pohraniti na prikladno mjesto, priopćio je Stožer Kolinde Grabar-Kitarović.

Poklon Josipe Rimac predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a izazvao je u srijedu osude u Hrvatskom saboru, gdje su neki zastupnici iz oporbe i vladajuće većine istaknuli da se "državnu zastavu, posebno onu sa svetih mjesta za hrvatski narod, ne može se tretirati kao suvenir".

Goran Jandroković iz HDZ-a odgovorio je da se "ne radi se o originalnoj zastavi iz '95 (kad je u Oluji oslobođen Knin), ona je u muzeju, nego o zastavi službenom suveniru Grada Knina", te da je rasprava na tu temu ispod razine parlamenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:39