KAKVA POČAST!

KOLINDA KAO PUTIN, JAČA OD CHUCKA NORRISA! Predsjednica dobiva crni pojas 9. dan, a Bandić 7. dan u tae kwon dou

 CROPIX, cc

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od sljedećeg će vikenda biti nositeljica crnog pojasa 9. dana Svjetskog tae kwon do saveza.

Riječ je o najvišem prestižnom majstorskom pojasu u tom sportu, o privilegiju i priznanju koje su dosad ponijeli samo ruski predsjednik Vladimir Putin, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev i predsjednica Litve Dalia Grybauskaite.

Počasni pojasevi

Naravno, hrvatska predsjednica ne bavi se u slobodno vrijeme tae kwon doom niti je u stvarnosti bolji fajter od legendarnog Chucka Norrisa, koji je nositelj crnog pojasa 8. dana. Ovdje je, naime, riječ o počasnom pojasu koji se dodjeljuje državnicima. O čemu se radi, pokušala je u kratkim crtama pojasniti Tamara Predegan, glavna trenerica i tajnica Tae kwon do kluba Jastreb.

- Kolinda Grabar-Kitarović bit će posebna gošća na subotnjem humanitarnom turniru našeg tae kwon do kluba Jastreb.

Riječ je o 17. izdanju Jastreb Opena koji smo ovom prilikom ‘prekrstili’ u Lee Kwang Bae Open jer se njime obilježava 70. rođendan i 40. godišnjica djelovanja Grandmastera Leeja u Europi.

Lee Kwang Bae je ‘otac’ europskog tae kwon doa i čovjek koji je napravio najviše za promociju te plemenite korejske vještine na Starom kontinentu, a odgojio je sve generacije naših trenera i boraca. Počašćeni smo što je on izabrao upravo Zagreb za ovu proslavu.

Važnost turnira

Tamara Predegan pojasnila je da je riječ o najvećem tae kwon do turniru za mlađe kategorije u ovom dijelu Europe na kojem će nastupiti više od 1000 mladih boraca iz deset zemalja. Ovim humanitarnim turnirom prikupit će se novac za Caritasovu Kuću ljubavi Savica-Šanci koja se brine za novorođenčad i djecu do treće godine te nezbrinute i maloljetne majke. Pokrovitelji manifestacije su hrvatska predsjednica, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Gradska skupština i gradonačenik Milan Bandić.

U skladu s tim, turnir će otvoriti predsjednica Grabar-Kitarović, a ne Bandić, iako je on osvjedočeni sportski mecena.

Naravno, pod uvjetom da predsjednica zaista dođe na turnir. Prava je sreća što je Putin zauzet zbivanjima u Turskoj i Siriji, dok je Chuck Norris... Naravno, nitko ne zna gdje je niti čime se Chuck Norris trenutačno bavi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:26