TRAŽI SAVJET GRAĐANA

'KOJI BI AUTOMOBIL TREBAO KUPITI NAŠ GRADONAČELNIK?' Anketa na službenim internet stranicama Grada Karlovca

Cijena vozila na koje je Jelić "bacio oko" kreću se od 210 tisuća do 400 tisuća kuna
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Karlovački gradonačalnik Damir Jelić(HDZ) odlučio je dotrajali službeni automobil marke Volvo zamijeniti novim luksuznim vozilom. Na službenoj internetskoj stranici Grada osvanula je obavijest da je službeni automobil gradonačelnika marke Volvo nabavljen 1999. godine te da bi "zbog sigurnosti i visokih godišnjih troškova održavanja, Volvo trebalo zamijeniti novim, sigurnijim i jeftinijim vozilom".

Postavljena je i anketa u kojoj se Karlovčane pita koji bi automobil gradonačelnik trebao ubuduće koristiti, a ponuđeni su i odgovori: Volvo S60, Audi A6, Mercedes C klase, Volkswagen Passat, te “svejedno” i “neki drugi”.

Cijena vozila na koje je Jelić, inače novopečeni saborski zastupnik i potpredsjenik HDZ, "bacio oko", kreću se od 210 tisuća kuna za VW Passata, pa do 400 tisuća kuna za Audi A6. Ako će poslušati glas javnosti, vozit će Mercedesa koji za sada vodi u anketi s više od 40 posto glasova.

Stari Volvo kupio je pokojni Branko Vukelić u vrijeme dok je bio gradonačelnik Karlovca, a koristili su ga svi kasniji gradonačelnici. Jeliću i njegovoj zamjenici Marini Kolaković (HSS) službeni Volvo je, zajedno s vozačem, na raspolaganju 24 sata dnevno. Ipak, Karlovčani svojeg gradonačelnika češće viđaju u pet godina starom gradskom VW Golfu, kojeg također koristi 24 sata na dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:33