GORE ŠUMA I RASLINJE

Kod Svetvinčenta u Istri planuo požar, gori i kod Škabrnje: ‘Vatra je došla blizu kuća‘

Nadamo se da ćemo do noći lokalizirati požar, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije

Požar kod Škabrnje

 Hrvatska vatrogasna zajednica

Dvadesetak hektara bjelogorične šume i niskog raslinja izgorjelo je dosad u požaru koji je u utorak oko 16,30 sati izbio između mjesta Gržini i Foli na području općine Svetvinčenat, potvrdio je za Hinu vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

U gašenju trenutno sudjeluje 35 vatrogasaca pulske i rovinjske javne vatrogasne postrojbe (JVP) te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Žminja, Kanfanara i Svetvinčenta s ukupno 15 vozila, a u pomoć su stigla i dva kanadera.

image

Požar kod Svetvinčenta

Hrvatska vatrogasna zajednica

"Situacija je uglavnom pod nadzorom, objekti nisu ugroženi te vjerujem da ćemo uskoro uspjeti lokalizirati i ovaj požar", rekao je Kozlevac.

Požar je lokaliziran oko 18,15 sati, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

A gori i u Zadarskoj županiji. Uz zemaljske snage, na požarište kod Škabrnje upućena su i dva protupožarna zrakoplova AirTractor te jedan Canadair CL-415.

- Gore gusta hrastova šuma i makija. Požar je došao blizu kuća i ulažu se napori da se iste obrane. Nadamo se da ćemo do noći lokalizirati požar - rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, Matej Rudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 09:02