UNTARSTRANAČKI RAT

KNJIŽNICA POSVAĐALA SDP-ovce Maras i Bernardić napali Mrsića zbog Špremova imena

Mirando Mrsić , kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a, izazvao je novo negodovanje u stranci.

Naime, Mrsić je odlučio osnovati Memorijalnu knjižnicu “Boris Šprem”, posvećenu pokojnom predsjedniku Sabora.

U jednoj zagrebačkoj knjižari Mrsić je za danas organizirao i javno prikupljanje knjiga koje bi trebale biti u knjižari nazvanoj po pokojnom Špremu. Memorijalna knjižnica trebala bi biti u Klubu SDP-a, koji on planira otvoriti u prostoru zagrebačke stranačke organizacije, kažu njegovi suradnici.

“I sam je, dok je bio predsjednik Gradske skupštine, osnovao knjižnicu s oko 2000 naslova, koja je, nakon što je napustio dužnost, na žalost, zamrla. Vrijednu ideju mog dragog prijatelja želim oživjeti, a uspomenu na njega očuvati”, piše, između ostalog, u Mrsićevu pozivu.

U protivničkim stranačkim stožerima kritiziraju taj potez jer smatraju da Mrsić time zloupotrebljava ime pokojnog predsjednika Sabora i koristi ga za unutarstranačku borbu.

Mrsićevi suradnici, pak, tvrde da knjižnicu ne namjerava iskoristiti za unutarstranačke izbore. Da izbjegne takva tumačenja, Mrsić neće govoriti na prikupljanju knjiga, na koje je pozvao i protukandidate Davora Bernardića i Gordana Marasa. U Mrsićevu stožeru kažu da je ideja o osnivanju knjižnice usuglašena i sa Špremovom obitelji.

U stožeru Gordana Marasa kažu da je Mrsićev postupak totalno neprihvatljiv. Nitko od Marasovih suradnika neće doći na prikupljanje knjiga koje organizira Mrsić.

“Pokojni Boris Šprem zaslužuje svako poštovanje, ali ne zaslužuje da ga se posthumno koristi za unutarstranačku kampanju jednog kandidata”, kažu u Marasovu stožeru. Bernardić i njegovi suradnici također su neugodno iznanađeni Mrsićevim postupkom. Ne osporavaju da je osnivanje memorijalne knjižnice dobra ideja koju svakako treba realizirati, ali drže da je ružno što Mrsić to čini sada, u finišu kampanje za unutarstanačke izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:00