RAZGOVARALI S UPRAVOM

Kinezi žele kupiti 3.maj, spremni su uložiti 90 milijuna $

Kineske investitore osim navoza zanima i ulaganje u lučki sektor, turizam te prometnu infrastrukturu
Rijeka, 190909.Danas je u 12h u rijeckom brodogradilistu 3. Maj porinut brod tanker Verige. Narucitelj i kupac broda je tvrtka United Shipping Services Inc. iz Liberije. Brod Verige ima maksimalnu nosivosti od 51800 tona, dugacak je 195.3 m, a sirok 32.2m.Na slici: Nakon porinuca, djelatnici 3. Maja ne gube previse vremena na slavlje vec se odmah bacaju na posao.Foto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Žunić / CROPIX

RIJEKA - Delegacija kineskih investitora,predstavnika Yiang-su Nordic Investment menađment kompanije u današnjim razgovorima s upravom riječkog 3.maja, iskazala je interes za kupnju brodogradilišta u koje su spremni uložiti 90 milijuna US dolara. Poznato im je da je hrvatska vlada natječajem već odabrala ponuđača, tvrtku Jadranska ulaganja Danka Končara, no procjenjuju da sve do zaključenje prodaje ima prostora i za druge potencijalne ulagače.

Njih 3. maj prvenstveno zanima zbog njegovog stručnog kadra kao i mogućnosti sinergijskog povezivanja dalekoistočne s europskom brodogradnjom koja još uvijek dominira u gradnji visokosloženih brodova. Kineske investitore osim navoza zanima i ulaganje u lučki sektor, turizam te prometnu infrastrukturu. Danas bi se trebali sastati s ministrom Đurom Popijačem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:03