VELIKI APETITI NAKON KOALICIJE S HDZ-OM

Kerumova sestra Nevenka Bečić zrači optimizmom: Ja šefica Sabora? Zašto ne!

Imat ćemo sigurno tri zastupnika u Saboru!, najavljuje predsjednica Gradskog vijeća Splita

U HGS-u zrače optimizmom. Nakon potpisane koalicije s HDZ-om, predsjednica Gradskog vijeća Splita Nevenka Bečić vjeruje da će stranka kojoj je na čelu njezin brat Željko Kerum ostvariti izvrstan rezultat u 9. i 10. izbornoj jedinici, piše Slobodna Dalmacija.

− Imat ćemo sigurno tri zastupnika u Saboru! Željko Kerum je na drugom, a Petroslav Sapunar na sedmom mjestu u 10., a ja također na sedmom mjestu u 9. izbornoj jedinici. Dakle, sigurno prolazimo! − optimistična je Bečić, koja je na naše pitanje razmišlja li o tome da se, bude li u prilici s kolegama iz HGS-a krojiti vlast, angažira i kao ministrica u Vladi, odgovorila:

− O tomu za sada ne razmišljam, ali kako bude htio Željko Kerum, tako ću ja i uraditi! Pitali smo predsjednicu Gradskog vijeća Splita bi li pristala predsjedati Saborom i primijeniti iskustva koja je stekla u radu na lokalnoj razini. − Hvala na pitanju, zašto ne? − jasna je bila Bečić.

A za što će se konkretno zalagati Nevenka Bečić postane li saborska zastupnica glasovima birača iz Dalmacije i Like?

− Zalagat ću se prvenstveno za bolji položaj poduzetnika, radnika i naročito mladih ljudi, koji danas nemaju posla. Napunila sam 54 godine života, imam i skoro 34 godine radnog staža, što je, priznat ćete, sasvim dovoljno životnog i radnog iskustva da bih znala gdje su sve problemi i kako ih riješiti na najbolji mogući način, a da poslovno okruženje bude povoljnije nego što jest i da nam svima zajedno na koncu bude bolje.

Dugo vodim veliku tvrtku i znam da postoji cijeli niz propisa koji su usko grlo za poslodavce i njihove radnike i koji im stvaraju probleme u poslovanju i svakodnevnom radu, pa ću učiniti sve što bude u mojoj moći da se takva zakonska regulativa promijeni i da se te nedaće što prije riješe. Posebno kad su one smetnja mladim ljudima koji se bore da dobiju prvi posao. Što se Dalmacije tiče, najviše ću pozornosti posvetiti pitanjima poljoprivrede, turizma i brodogradnje, grana koje su za naš kraj najvažnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:39