ČA JE PUSTA LONDRA...

Kerumova ideja došla i do britanskih medija: Pročitajte što pišu o gradnji najvećeg kipa Isusa Krista

Britanski mediji javlju kako je Kerum započeo inicijativu za gradnju najvećeg kipa Krista na svijetu koji će za tri metra nadvisiti do sada najviši spomenik
 Facebook

Vijest o najavi splitskog gradonačelnika Željka Keruma da će na Marjanu sagraditi najveći kip Isusa Krista na svijetu prošao je granice Hrvatske i završila kao zanimljivost u britanskim medijima. No, osim informacija o kipu piše se i o velikom protivljenju Splićana njegovoj gradnji.

Britanski Telegraph javlja kako je Kerum započeo inicijativu za gradnju najvećeg kipa Krista na svijetu koji će za tri metra nadvisiti do sada najviši spomenik,

.

Prenosi i izjavu Keruma koji smatra kako će 'kip biti dobar simbol': - Postat će turistička atrakcija, novi hram. Mi smo katolički grad i katolička zemlja.

Dodaje kako je Kerum uvjeren da će gradske vlasti snažno podržati njegovu ideju, a građani na referendumu glasati za gradnju.

Osim toga, Telegraph prenosi i Kerumovu izjavu da će kip biti financiran od strane donora te da grad neće morati dati ni kune.

Međutim, britanski mediji pišu i kako se oko Kerumove inicijative nastala i žestoka debata koja splitskog gradonačelnik optužuje za ulizivanje biračima prije parlamentarnih izbora najavljenih za kraj godine.

Telegraph piše kako je na Facebooku u ponedjeljak osvanula grupa ' Kerume Isusati Nemoj Radit Isusa ' koja je vrlo brzo skupila preko 4000 članova. Spominju se i napisi korisnika koji vjeruju da bi se novac mogao bolje potrošiti na vjetro-elektrane ili solarne ploče.

- Marjan nije najbolje mjesto za kip Krista. To Kerum pokušava oko sebe okupiti glasače prije izbora - navodi se izjava Mate Lončara.

Druge dvije Facebook grupe koje podržavaju Kerumovu inicijativu prikupile su tek nekoliko desetaka članova, zaključuje Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:52