BIVŠI GRADONAČELNIK

KERUM O ISTRAZI USKOK-a 'Strah me je da ne prošire istragu i na snijeg. Moglo bi biti opasno'

Ja sam mislio da se USKOK bavi samo teškim krivičnim djelima, rekao je bivši gradonačelnik
 Goran Mehkek / CROPIX

SPLIT - Gradski vijećnici jutros su se po prvi puta u 2014. godini okupili u Banovini, a pred njima je maratonska sjednica s 33 točke dnevnog reda, piše Slobodna Dalmacija.

U vijećnici se čak pojavio i bivši gradonačelnik Željko Kerum.

Prije početka sjednice javnosti se obratio Petar Škorić, predsjednik gradskog HDZ-a, koji je demantirao napise da mu kolege u stranki pripremaju puč.

- Smiješno je da se na ovakav način pokušava maknuti fokus javnosti s odgovornosti gradonačelnika Ive Baldasara u slučaju primanja nezakonitih naknada, nereda u gradskoj upravi i partijskog uhljebljivanja. HDZ u gradu je jači nego ikada – poručio je Škorić.

Nedugo nakon njega vijećnici HGS-a, Željko Kerum i Jure Šundov, osvrnuli su se na istragu USKOK-a čiji su djelatnici zatražili dokumentaciju i ugovore o najmu gradskih prostora u njihovom mandate.

- Ljudi moraju radit, samo me je strah da ne prošire istragu i na snijeg. Ako se odluče istražiti snijeg - moglo bi biti opasno! Sve što sam radio, radio sam u okviru zakona i propisa, pa da su i imali nešto za pronaći sigurno bi već našli. Ako je produžen najam nekih gradskih prostora onda su za to zaslužne gradske službe - ustvrdio je Kerum i dodao kako je protiv njega podneseno na stotine neosnovanih kaznenih prijava.

- Činjenica je da sam uvijek smetao politici. Ja sam mislio da se USKOK bavi samo teškim krivičnim djelima, nisam znao da produljenje najma prostora spada u teška krivična djela - zaključio je Kerum.

Da je sve rađeno u skladu sa zakonom ponovio je i bivši dogradonačelnik Jure Šundov.

- Predlagao sam čak da se u Banovini ostavi jedna soba za državne službe koje moraju raditi svoj posao. Istražiteljima su sve kancelarije u Banovini bile otvorene - rekao je Šundov, osvrnuvši se na naknade koje je primao kao predsjednik skupština gradskih komunalnih poduzeća.

- Naknadu sam primao sukladno aktima grada i sukladno aktima tih poduzeća. Ako sam nekoga oštetio, ja ću ga i obeštetiti, ali to znači da da su i svi prije mene također bili u krivu - kazao je Šundov, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 00:17