STIGLE KARTICE

Kerum NAJBOGATIJI zastupnik: Pogledajte što sve imaju 'braco i seka'!

Zagreb, 221211.Konstituirajuca sjednica 7. saziva Hrvatskog Sabora u kojoj je izbran 151 zastupnik. Na slici: Nevenka Becic i Zeljko Kerum.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Sasvim je sigurno da je Željko Kerum najbogatiji saborski zastupnik iako sve imovinske kartice još nisu objavljene. Prema imovinskoj kartici, splitski gradonačelnik iznosi više od 106 milijuna kuna! Imovinu i primanja izvanbračne partnerice Fani Horvat u kartici nije naveo. Kerumove nekretne procijenjene su na 24 milijuna kuna, udjeli u kompanijama su 27 milijuna, a na štednim računima ima gotovo 55 milijuna kuna. Velik iznos gotovine ne treba čuditi jer, prema navodima u kartici, Kerum je prošle godine samo od kapitala uprihodio oko 12,5 milijuna kuna!

Nema više zgradu

U odnosu na imovinsku karticu koju je ispunio prije nešto više od dvije godine kada je postao gradonačelnik, u ovoj više nema zgrade u Splitu od 1293 četvorna metra, tada procijenjene na milijun i pol eura. Promjena ima i na štednim računima koji su u dvije i pol godine postali “lakši” za 4,3 milijuna kuna: prije ulaska u politiku na računima je imao više od 59 milijuna kuna! Premda se čak i na sjednici Gradskog vijeća hvalio Ferrarijem u voznom parku, u imovinskoj kartici nije prijavio ni jedan automobil ni brod.

Kerumova sestra Nevenka Bečić prava je suprotnost bratu. U imovinskoj kartici navela je imovinu od 33,2 milijuna kuna, no njezino je osobno vlasništvo samo automobil Golf, za koji nije navedena ni godina proizvodnje ni vrijednost, 205 dionica Konstruktor inženjeringa iz Splita i 60 dionica HT-a. Sve ostalo u vlasništvu je supruga Dalibora Bečića koji je, po svemu sudeći, bogati nasljednik. Kao nasljedstvo dobio je nekretnine vrijedne nešto manje od 30,000.000 kuna, zbirku umjetnina, ušteđevinu od 80.000 eura...

Nevenka Bečić danas u Saboru nije željela komentirati imovinsku karticu svoga brata Željka Keruma jer “nije njegova glasnogovornica”.

- Bio je i prije najbogatiji, pitajte njega sve što imate pitati, nemojte mene - rekla je N. Bečić.

Majstorska djela

Najpoznatijoj “seki” u Hrvatskoj zasmetala je primjedba novinara kako je, s obzirom na vrijednu kolekciju umjetnina u kojoj ima i djela starih majstora, očito velika ljubiteljica umjetnosti:

- Slike nisu moje vlasništvo. U imovinskoj kartici jasno je navedeno da su vlasništvo moga supruga. Prema tome, nije poželjno iznositi neistine.

Imovinsku karticu Željka Keruma pogledajte OVDJE

Imovinsku karticu Nevenke Bečić pogledajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 17:39