KAZNENA PRIJAVA

Kerum: Dvije godine me prozivate. Trebao bih već imati 200 godina zatvora

Gradonačelnik Kerum želi poduzetniku Kerumu urediti rivu ispred svog hotela novcem građana Splita, tvrdi Sanja Bilač, HDZ-ova vijećnica
 Mario Todorić/Cropix

SPLIT - Kaznenu prijavu zbog projekta proširenja zapadne obale u Splitu gdje je hotel Marjan splitskog gradonačelnika Željka Keruma podnijela je DORH- u u utorak Sanja Bilač, HDZ-ova vijećnica u splitskom gradskom vijeću.

- Prijavu sam podnijela protiv odgovornih osoba u gradu Splitu zbog sumnje u tri kaznena djela: krivotvorenja dokumenata, zlouporabe položaja i ovlasti te nesavjesnog rada u službi, rekla je Bilač i objasnila da u lokacijskoj dozvoli koju je Grad Split izdao za proširenje i uređenje Zapadne obale piše kako je Ministarstvo graditeljstva utvrdilo da ne treba provesti studiju utjecaja na okoliš.

- Ministarstvo je izdalo suglasnost da za proširenje obale ne treba studija utjecaja na okoliš. Međutim Ministarstvo nije moglo izvršiti uvid u idejni projekt jer je on izrađen u studenom a suglasnost Ministarstva ishođena je dva mjeseca prije izrade projekta. To znači da uopće nije riječ o istom idejnom projektu, pa se pitam je li Grad Split krivotvorio dokumentaciju i obmanuo Ministarstvo i javnost, kaže Sanja Bilač koja je zato osim DORH-u odgovorne osobe u Gradu Splitu zbog sumnje u nezakonitosti pri izdavanju lokacijske dozvole prijavila i Ministarstvu graditeljstva.

Ali ni to nije sve. Bilač veli da se pri izdavanju dozvole nije uvažila ni studija valovanja koja nalaže da se prije proširenja zapadne obale ispred hotela Marjan treba produljiti lukobran u Gradskoj luci i sagraditi novi u ACI marini kako bi se trajektni promet u Gradskoj luci mogao odvijati neometano.

- Obala ispred hotela Marjna proširenjem mijenja oblik pa se valovi za jake južine više neće odbijati o obalu i raspršivati nego će se vraćati u Gradsku luku i tako ometati promet, objasnila je šefica kluba HDZ- a u splitskom vijeću te zaključila kako gradonačelnik Željko Kerum želi poduzetniku Željku Kerumu urediti rivu ispred svog hotela novcem građana Splita.

Nakon otvorenja 13. Croatia Boat Showa , odgovarajući na pitanja novinara Kerum se osvrnuo na kaznenu prijavu Sanje Bilač.

- Ne bih htio komentirati ništa šta ona radi i kako funkcionira. Nije mi interesantna ta dama. Vidite, mene se proziva dvije godine i po onome svemu što ste vi pisali ili govorili ja bih trebao imati 200 godina zatvora već. A kako sam onda na slobodi? odgovorio je splitski gradonačelnik Kerum.

Na konstataciju novinara da je možda na slobodi zbog sporosti sudstva gradonačelnik je uzvratio: "Spori, je li ? Ma bravo, super, znači dobit ću 200 godina najmanje." Kaznene prijave nisu pokolebale njegovu političku ambiciju.

- Ne samo da izlazim na izbore nego ću na njima i pobijedititi, odgovarao je gradonačelnik Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:35