SLUČAJ 'PISMO ŠEFICI'

Kazna za pobunjenu članicu HDZ-a: Jadranka Kosor briše Bilač iz stranke jer ju je pozvala da odstupi

Šef splitskog ogranka Dujomir Marasović, navodno je već dobio nalog od šefice stranke da se Bilač izbaci iz HDZ-a
 Jadran Babić, Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Jesu li dani splitske HDZ-ovke Sanje Bilač, koja je uputila otvoreno pismo Jadranki Kosor i zatražila njenu ostavku, u stranci odbrojani? Naime, kako doznajemo, danas bi se trabala održati sjednica predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Split i to samo s jednom temom - slučaj Bilač. Tako bi o otvorenom pismu i potezu splitske HDZ-ovke trebalo raspravljati tek nekoliko članova tog ogranka i to uz Dujomira Marasovića, Domagoj Marojević, Živko Nenadić i Mirko Klarić.

Kako doznajemo iz HDZ-a, na toj bi se sjednici mogla donijeti odluka ili barem pripremiti teren da se Bilač izbriše iz stranke obzirom da je šef splitskog ogranka Dujomir Marasović, navodno, već dobio takav nalog od šefice Jadranke Kosor. Istovremeno, nalog da istraži tko stoji iza pisma Sanje Bilač dobio je, doznajemo, Valentin Rajković, nedavno imenovanog šefa osiguranja HDZ-a.

Na upit je li to točno, iz zagrebačke središnjice HDZ-a poručili su da je to laž! Pri tome su podsjetili da su takve stvari, prema Statutu, u nadležnosti Gradskog odbora Split.

No, slično su iz HDZ-a poručivali i kad je u pitanju bilo isključenje splitskog HDZ-ovca Jerka Rošina. I tada su tvrdili da o tome ništa ne znaju i da o svemu odlučuje isključivo splitski ogranak, iako svi znaju da se u HDZ-u i puno manje značajne odluke ne donose bez odobrenja vrha stranke.

Upućeni u zbivanja u HDZ-u tvrde da će se brisanjem Bilač iz stranke pozabaviti ili Marasović ili župan Ante Sanader te mnogi nagađaju da bi se sve ipak moglo prelomiti preko Sanadera. S druge strane, dio HDZ-ovaca, blizak šefici, ističe i kako Kosor zasigurno u ovakvoj situaciji ne bi donosila takve pogubne odluke jer nije „od jučer u politici“. Kako bilo, slučaj Rošin bio je poučan, pa je velika vjerojatnost da će ista taktika biti primjenjena i na Sanju Bilač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:35