OPASNOST S VISINA

KAVA NA RIVI PRETVORILA SE U NOĆNU MORU 'Dobila sam udarac u glavu, izgubila svijest i završila u bolnici'

 P. PAUNOVIĆ / CROPIX

Ponedjeljak. Divno jutro na splitskoj Rivi. Sunce i kava u društvu s prijateljicama. Idila.

Priča nam tako Mirjana Viđak, naša 65-godišnja sugrađanka, dan poslije u svojoj zamračenoj sobi, s povezom na glavi, jer ima sve simptome potresa mozga, od glavobolje do preosjetljivosti na svjetlo, ali i sa dva šava saniranu ozljedu lubanje, piše Slobodna Dalmacija.

Kako smo s kave došli do bolnice, sigurno se pitate.

- Sjedila sam s prijateljicama na štekatu kafića “Dujam” i baš smo se čudile zašto je toliko stolova nagurano, sve jedan do drugoga, naš je dodirivao onu metalnu konzolu koja drži jedra - priča nam Mirjana.

- Smijale smo se i fotografirala sam unučicu jedne od prijateljica kada sam dobila udarac u glavu. Prvo šok, onda sam izgubila svijest - veli.

Odvojio se metalni komad, poklopac s kutije u kojoj se nalazi uređaj za elektroničku kontrolu jedara, njihovo podizanje i spuštanje. Odlomio se komad i udario Mirjanu u glavu.

- Srećom u moju, jer me strah i promisliti što bi se zbilo da je udario u dijete - kaže nam.

Prijateljice su odmah skočile, usplahirene, zvale Hitnu pomoć, pružale Mirjani pomoć, a konobari?

- Upravo taj nedostatak empatije kod tih mladih ljudi me zgrozio! Ponašali su se kao da sve to nije njihova briga, ni njihov problem, čak mi je jedan od njih ustvrdio kako taj poklopac nije njihov, već pripada susjednom štekatu kafića “Ćakula” - zgrožena je i dalje gospođa Mirjana.

- Dobro sam prošla na kraju, rana je sanirana, sve je prijavljeno policiji, a ja sam ljuta ne zbog te nesreće nego zbog ljudskog nemara, zbog njihova ponašanja - veli nam Mirjana Viđak, odlučna u namjeri da svoju pravdu i naknadu štete potraži na sudu.

A policija je izišla na teren i, kako nam kažu u Odjelu za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske:

- Policija je izviještena o svemu, sada utvrđujemo okolnosti po kojima je došlo do nanošenja lakših tjelesnih ozljeda.

Kada se sve kockice poslože – doznat ćemo i mi i gospođa Mirjana zašto je s jutarnje kavice morala na hitni kirurški odjel, ni kriva ni dužna, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:07