DUGOGODIŠNJI SURADNICI

Karamarko za savjetnika uzeo Ivana Baketu

Baketa je angažiran kao volonter za pitanja iz domene nacionalne sigurnosti
 Biljana Gaurina/EPH

Ivan Baketa, nekadašnji šef Nacionalne agencije za elektroničko izviđanje Ureda za nacionalnu sigurnost, postao je posebni savjetnik prvog potpredsjednika Vlade za nacionalnu sigurnost.

Baketa će tu dužnost obavljati volonterski, kako nam je pojasnio, a već jučer je sudjelovao na zajedničkom sastanku Karamarka i posebnog izaslanika i koordinatora za međunarodna energetska pitanja State Departmenta Amosa J. Hochsteina oko pitanja LNG-a na Krku.

Poslovni suradnici

Ovaj stručnjak za sigurnost dugogodišnji je najbliži Karamarkov suradnik. Do 2002. bio je na čelu SEI-ja, službe koja je u okviru UNS-a nadzirala međunarodne telekomunikacije, pa tako i razgovore Slobodana Miloševića. Prije četiri godine osnovao je tvrtku Centar za mjerenja u okolišu, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošle ga je godine imenovala u Vijeće za domovinsku sigurnost, a član je i Svjetske asocijacije menadžera sigurnosti. Bivši je poslovni partner predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u tvrtkama Soboli i Doron Net.

Glavni doprinos

Kao posebni savjetnik prvog potpredsjednika bavit će se pitanjima kibernetičke sigurnosti, energetske sigurnosti te budućeg ustroja sustava nacionalne sigurnosti.

- U prostoru kibernetičke sigurnosti Hrvatska nije napravila iskorak i tu mogu dati svoj doprinos. Treba unaprijed razmišljati o tome što bi se dogodilo da usred sezone ne prolaze kartice za plaćanje ili da usred zime nestane plina. To je i poslovna prilika za naš IT sektor - kaže Baketa. Ovo je drugi posebni Karamarkov savjetnik. Prije 20 dana Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, imenovan je za savjetnika o pitanjima društvenih djelatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:37