PRVI POTPREDSJEDNIK

KARAMARKO 'Vrlo je relativan pojam moralne i političke odgovornosti. Ovo je bila hajka. Crnoja je odlučio kao častan čovjek sam odstupiti'

Zagreb, 280116.Potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko dao je izjavu za medije nakon sto je Mijo Crnoja podnio ostavku na mjesto ministra branitelja.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Novinarima se po pitanju ostavke novog ministra branitelja, Mije Crnoje, obratio i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

- Svih ovih dana smo slušali teške optužbe. Smatrali smo da ovom problemu trebamo pristupiti vrlo ozbiljno. Proučili smo sve. Pozvali smo stručnjake i gospodin Crnoja je dokazao da su sve bile laži i obmane. Ovo je bila jedna obična haranga - zaključio je Karamarko.

- Vrlo je relativan pojam moralne i političke odgovornosti. Crnoja ima častan borbeni ratni put. I nije se smjelo dopustiti da se ovo dogodi. Mislim da kao častan čovjek nije mogao ovo trpjeti. Nema nikakvu kaznenu odgovornost. On je odlučio kao častan čovjek sam odstupiti - kazao je Karamarko pa na pitanje što bi bilo da Crnoja nije svojevoljno odstupio odgovorio 'To je sistem što bi bilo kad bi bilo'.

Karamarko je napomenuo kako će se vrlo brzo saznati tko će biti novi ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:48