'VRATITI DIGNITET'

KARAMARKO U ŠIBENIKU: 'Ovi današnji socijaldemokrati nikada nisu željeli samostalnu Hrvatsku. Sustavno su uništavali državu'

Sibenik, 120216.U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzano je svecano obiljezavanje 26. obljetnice osnivanja HDZ-a u Sibeniku.Svecanosti je nazocio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko Na fotografiji: Tomislav Karamarko, Josipa Rimac.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX / Copyrighted

- Zahvaljujem se od srca ovdje prisutnim utemeljiteljima HDZ-a koji su krenuli za vizijom dr. Franje Tuđmana o stvaranju slobodne, suverene i demokratske države Hrvatske . Bili su to hrabri ljudi koji se u turbolentnim vremenima nisu bojali jugoudbaških kazamata, a ni smrti koja ime je tada itekako prijetila – kazao je u petak navečer u Šibeniku predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, na svečanosti obilježavanja 26. godišnjice šibenskog HDZ-a.

Zahvalio bih se svim braniteljima, nastavio je Karamarko, koji su obranili stvorenu hrvatsku državu, a posebno obiteljima poginulih.

- U Domovinskom ratu za Hrvatsku je svoje živote dalo preko 15 tisuća mladića i djevojaka. Oni nas gledaju s neba i pitaju – što se to uradilo od naše Hrvatske, zar smo uzaludno dali svoje živote? Stvaranje neovisne države bilo je plod čežnje i emocija hrvatskog naroda, da bi u ovih 25 godina opstojnost države nekoliko puta bila ugrožena. Događale su se i na površinu su isplivale ljudske slabosti, a to je da su grupe i pojedinci samo počeli misliti o osobnim interesima i materijalnom bogatstvu. Takvu kaosnu situaciju iskoristila je ova naša opozicija koja nikad nije željela državu Hrvatsku. Ovi koji se danas nazivaju socijaldemokratima, drže Hrvatsku slučajnom državom. Stoga nije čudo da su je protekle četiri godine gospodarski opustošili. Samo u Njemačku iselilo je 93 tisuće mladih ljudi, a Milanovićeva Vlada zadužila je državu za dodatnih 100 milijardi kuna – rekao je Karamarko.

Istina, ovo sve oko nove Vlade predugo traje, nastavio je Karamarkao, dodajući kako predstoji jedno teško razdoblje, jednako teško kao ono tijekom Domovinskog rata.

- HDZ sa svojim koalicijskih partnerima pobjednik je izbora, ali smo pristali na sve uvjete MOST-a u formiranju Vlade. Pristali smo jer nismo više mogli dopustiti da vlast opet obnaša Milanović i njegovi nesposobni ministri koji su nam sustavno uništavali državu i koji, ponavljam, nikad nisu željeli samostalnu Hrvatsku. Predstoje nam velike reforme, a sve u cilju vraćanja digniteta hrvatskoj državi i vraćanja blagostanja i osmijeha na lica svim građanima Hrvatska – kazao je u Šibeniku Tomislav Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:49