ODGOVOR HDZ-a

Karamarko: 'Premijer pokušava izaći iz sukoba s EU. Uskratit će nam fondove'

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko odgovorio je premijeru Zoranu Milanoviću na izjave kako su potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding i HDZ ista politička opcija.

'OPTUŽBE SU GROZNE. REDING GOVORI KAO HDZ' Milanović o sporu s Europskom komisijom

- Ta izjava je neozbiljna i šteti interesima Hrvatske, jer Hrvatska mora poštivati sve što je potpisala. Premijer pokušava pronaći izlaz iz situacije jer je ušao u sukob s Europskom komisijom - rekao je predsjednik HDZ-a podsjećajući kako po članku 39. EK može uskratiti prava vezana uz fondove, ako se napiše loše izvješće.

Goran Mehkek / CROPIX

- To bi bilo tragično zbog gospodarske situacije u Hrvatskoj - dodao je Karamarko, ali se nije tu zaustavio, te se pitao zašto to Vlada radi.

- Može biti da je to posljedica iracionalnog momenta ili planskog prikrivanja zločina, jer se u Hrvatskoj se može govoriti o svemu osim o boljševičkim zločinima od 1945. do 1989.. Slučaj Perković je samo vrh ledene sante, a Vladi tu ne odgovara poštivati EU propise jer bi onda došlo do otkrivanja zapovjedne linije zločina - jasan je bio Karamarko pa se upitao s kim Milanović i Vlada ratuju.

- Ovo je puno više od slučaja Perković, a posljedica njihova rada je da se može reći da prikrivaju komunističke zločine. Rade to nesvesno jer su neposobni ili svjesno, a to je jako opasno. Vlada ni u čemu nije konzistentna, jer niti jedno obećanje nisu ostvarili - rekao je predsjednik HDZ-a, uz napomenu kako njegova stranka smatra da je komunikacija Vlade s EU neprimjerena te da ju oni ne podržavaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:06