TUŽBA ZA UVREDU

Karamarko: Postupak skidanja imuniteta Liniću pokrenuo je sud

Ministar unutarnjih poslova je SDP-ovog zastupnika tužio zbog uvredljivog epiteta 'špijunčina' kojim ga je Linić okvalificirao u nekoliko intervjua
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Osobno nisam pokrenuo postupak skidanja zastupničkog imuniteta Slavku Liniću . Pretpostavljam da je to učinio sud, kojem je moj odvjetnik uputio tužbu protiv gospodina Linića - izjavio je za Jutarnji Tomislav Karamarko , ministar unutrašnjih poslova.

Pretpostavlja da je riječ o uobičajenoj proceduri kada su u pitanju tužbe protiv saborskih zastupnika. Tvrdi da ne bi komentirao daljnji tijek tužbe te da je sve što ima za reći sadržano u tekstu tužbe protiv Slavka Linića.

Da podsjetimo, ministar Karamarko je SDP-ovog zastupnika Slavka Linića tužio zbog uvredljivog epiteta 'špijunčina' kojim ga je Linić okvalificirao u nekoliko intervjua, povodom kaznenih prijava u slučaju 'Riječke tržnice'.

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo do danas poslijepodne nije zaprimilo nikakav zahtjev za skidanje imuniteta SDP-ovom zastupniku Slavku Liniću zbog klevete.

No, čak i kada stigne, Linić neće ostati bez imuniteta koji ga štiti od sudskog progona budući da MIP odbija sve zahtjeve kada se radi o tužbama za klevetu.

Linić danas uopće nije imao namjeru komentirati Karamarkovu tužbu.

- Problemi hrvatskih građana su takvi da nemam vremena baviti se s ministrom unutarnjih poslova Karamarkom I njegovim tužbama - rekao je Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36