UZALUDNI NATJEČAJ

KARAMARKO O REGISTARSKIM TABLICAMA 'Odluke ove Vlade traju 24 sata' ANKETA: JESTE LI ZA GRB ILI KOCKICE?

KARLOVAC - Vlada nam je jako principijelna, odluke im traju otprilike 24 sata. Nisu htjeli ni Pelješki most, a htjeli su uvesti porez na nekretnine. Uvijek kada mi interveniramo, oni povuku svoju odluku. To bi bili mali problemi da rješavaju osnovne u gospodarstvu. Ovi bi mogle biti i periferni da ne zadiru u emocije naših ljudi, pitanje grbova i oznaka - komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarako odluku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da ipak povuče ideju novih registracijskih oznaka bez grba RH, na proslavi 25. godišnjice osnivanja stranke u Karlovcu.

Komentirajući odluku Vlade da neće usvojiti Ustavni zakon o hrvatskim braniteljima rekao je da se "nastavlja kontinuitet nerazumijevanja osnovnih braniteljskih problema, ali ignoriranja tih problema".

- To je i kontinuitet ružnog odnosa prema ljudima koji su obranili i spasili Hrvatsku od okupacije i komadanja. To mogu činiti samo ljudi koji nemaju senzibilitet za vlastitu domovinu i koji nisu svjesni što se ovdje događalo 90-ih godina. Vjerojatno su stjecali negdje drugdje iskustva, u Bruxellesu, Münchenu, pa ne razumiju što se događa među braniteljskom populacijom, što se danas događa u Hrvatskoj i koji su njihovi osnovni osjećaji i emocije - rekao je Karamarko dodajući da ga je jako ražalostilo to što Vlada ide do kraja u svojem tvrdokornom i neinteligentnom stavu.

Inače, HDZ je svoju karlovačku obljetnicu slavio u Pastoralnom centru svetišta Svetog Josipa, a Karamarkov zamjenik, karlovački gradonačelnik Damir Jelić, rekao je da je to za njih mjesto "prirodnog ambijenta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 12:36